Ebben több volt

Vegyes mérleggel, egy Békéscsaba elleni győzelemmel és egy Gyöngyös elleni vereséggel zárta az algyői fordulót Márián Blanka együttese az U15 I. osztályban.

Három mérkőzésen hat ponttal a háta mögött érkeztek akadémistáink Algyőre, ahol előbb a Békéscsabai NKSE ellen mérkőztek meg. Jobban kezdtük a mérkőzést, főként Bánkuti Panna befutásai után alakult ki ziccer, amelyet vagy ő maga értékesített, vagy az ellenfél szabálytalankodott, így hétméteres következhetett. A szélsők továbbra is aktívak maradtak Csizmadia Anna második góljával 7-4 volt ide, tisztes távolságból tudott csak követni minket a Békéscsaba. Az első játékrész hajrája viszont egyértelműen a viharsarkiaké volt, hiába szerzett ügyes gólt Prokob Réka nyolc másodperccel a vége előtt, erre még volt válasz, így csupán egygólos maradt az előny. Volt mit elmagyaráznia Márián Blankának, akinek a szavai üdítően hatottak a mieinkre, Tóth Panna vezérletével öt perc alatt négy góllal növeltük előnyünket. A 38. percben kissé szigorú büntetésként megkapta harmadik kétperces kiállítását Vincze Viktória, aki így már nem léphetett pályára a mérkőzés további részében. Stabilizálódott a védelmünk, feljavult a kapusteljesítmény is, igaz a támadójátékban nem brillíroztak a mieink. A mérkőzés hajrájában Réti Bíborka szerzett két fontos gólt, végül 23-19-es győzelmet arattunk a lila-fehérek ellen.

U15 I. osztály, ötödik mérkőzés, Algyő:

Békéscsabai NKSE–DVSC SCHAEFFLER 19–23 (11–12)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Bánkuti P. 2 (1), Garamvölgyi F. 2, Varga K., Réti B. 5 (1), Prokob D. 2 (1), Prokob R. 2, Nagy H., Tóth P. 4 (2), Katona E., Vincze V. 2 (1), Csizmadia A. 3, Szűrös K. 1. Edző: Márián Blanka.

Következett a Gyöngyös elleni mérkőzés, amely csapat ellen korábban kilencgólos győzelmet értek el a lányok a szegedi fordulóban. Egy biztos, a kézilabdában is – mint minden sportban – igaz, hogy minden mérkőzés más, még akkor is, ha ugyanazok a csapatok játsszák! Hamar bebizonyosodott ez a tétel, sokkal nagyobb hévvel vetették a küzdelembe magukat az ügyes játékosokat felvonultató gyöngyösiek. Ismét a támadójáték volt a csapat neuralgikus pontja, sokszor passzívan, kapura törő szándék nélkül kézilabdáztak a mieink. A védekezés nagyjából stabil volt, negyedóra játék után 6-6 állt az eredményjelzőn. Csizmadia Anna góljával vezettünk először a mérkőzésen, sajnos utólag elmondható, hogy utoljára is… Ötletes támadójátékának köszönhetően megléptek a fekete mezesek, a félidőben már négy volt oda. Sajnos a második játékrészben sem találták a fonalat akadémistáink, a támadójátékban nagy volt a passzivitás, egyedül a sok alkalommal helyzetbe kerülő Csizmadia Anna tudott sokszor eredményes lenni, az ő góljaival tartottuk a lépést. Hét gólról sikerült felzárkózni, ami nagy bravúr, hogy az utolsó percekben három alkalommal is támadtunk a döntetlenért, ám egyiket sem sikerült kihasználni. Egy másodperccel a vége előtt még a kegyelemdöfést is megadták a gyöngyösiek, akik lelkes játékukkal megérdemelten nyerték meg ezt a mérkőzést!

U15 I. osztály, hatodik mérkőzés, Algyő:

DVSC SCHAEFFLER–Gyöngyösi KK 17–19 (7–11)
DVSC: Bengi L., Márkus M. (kapusok) – Bánkuti P. 1, Garamvölgyi F., Varga K., Réti B. 3 (2), Prokob D. 1, Prokob R. 1, Nagy H., Tóth P. 1 (1), Vincze V. 1 (1), Csizmadia A. 7, Szűrös K. 2, Geszterédi Zs. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Az első mérkőzést jól kezdtük, ám az első félidő második részében a helyzetkihasználásunk pontatlan volt, nagyobb előnnyel is fordulhattunk volna. Szorossá tettük a mérkőzést emiatt, de a második félidőben már szervezettebben játszottunk. Ellenfelünk változatos taktikai repertoárt alkalmazott, ehhez nem volt egyszerű alkalmazkodnunk. A védekezésben jó teljesítményt nyújtottunk. Tudtam, hogy nehéz mérkőzésre számíthatunk a Gyöngyös ellen a második összecsapáson, a támadójátékunk nem volt lendületes, ezért könnyen megállítófaltokat csináltak, amiből kellő önbizalmat kapott az ellenfél. Támadásbefejezéseink nem voltak hatékonyak a széleken, ezért beszűkült a játékunk, a távoli zónából leadott lövéseink gyengék voltak. Egyetlen pozitívum, hogy a hétgólos hátrányból ki tudtunk alakítani egy szoros végjátékot, háromszor volt lehetőségünk egyenlíteni, de minden alkalommal belehibáztunk. Sokkal tudatosabb játékra van szükség a jövőben!

Kiemelt partnereink