Ebben több volt

Utolsó idei mérkőzésén döntetlent játszott a Kisvárda ellen U19-es együttesünk, amelynek ez volt az első vesztett pontja hazai pályán ebben a szezonban.

Nem ígérkezett könnyű ellenfélnek a Kisvárda, hiszen a vendégek nem olyan rég döntetlent játszottak a Ferencvárossal. Már az elejétől fogva bizonyították erejüket a szabolcsiak, igazi adok-kapok alakult ki, már ami a gólokat illeti. Rácz Panna kezdett nagyon eredményesen, hét perc alatt lőtt négyet, de az ellenfél mindig tudott válaszolni. Nem a védekezések mérkőzése volt ez, tíz perc után, már 9-9 volt az állás Helm Boglárka átlövésével. Bogi vette át a stafétabotot, egymás után talált be átlövésekből, majd Bristyán Dorina góljával már három góllal vezettünk. Maradt ez a különbség a szünetre is, amelyben nagy szerepet játszott Nagy Nóra kétkapufás, bombagólja, amelyet passzív jelzésnél zúdított a kapuba a 29. percben.

Jól kezdtük a második játékrészt, Balogh Rebeka szerzett labdával lódult meg, majd növelte négyre a differenciát. Ám ekkortól kezdve elkezdett zárkózni a vendégcsapat, sőt ki is egyenlített. Képtelenek voltunk megfogni az ellenfél beállóját, valamint a két szélről is rendszeresen eredményesek voltak a kisvárdaiak. Nagy Nóra góljaival tudtunk továbbra is versenyben maradni, a védekezésünk sajnos továbbra sem állt össze. Fodor Veronika üreskapus góljával kettőre növelte előnyünket, ám ez gyorsan egyre csökkent. A szerencse pedig nem is pártolt mellénk, az utolsó másodpercben büntetőt kapott a Kisvárda, amelyet értékesítettek is a vendégek. Döntetlen a vége.

Sajnos ezen a mérkőzésen halványabb teljesítménnyel rukkoltak elő a lányok, nem sikerült begyűjteni a két pontot a Kisvárda ellen. Rossz szájízzel fejeztük be ezt a 2022-es évet, egyúttal az őszi szezont.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Praktiker-Vác 32–32 (19–16)

DVSC: Lakatos R.  – Rácz P. 7, Fodor V. 2, Balogh R. 3, Poczetnyik D. 1, Helm B. 6 (1), File Cs. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Ferenczi L. 3, Nagy N. 8 (1), Ratalics L., Bristyán D. 1, Fekete B., Tóth R.

Győrvári Viktor: A szezon eddigi leggyengébb teljesítményét nyújtottuk ezen a mérkőzésen. Elsősorban a védekezésünk volt, amit nem tudtunk összerakni egész mérkőzésen, az nem megengedhető, hogy az ellenfél beállói és szélsői ilyen eredményesek legyenek. Kevés értékelhető egyéni teljesítményt láttam ma, javarészt visszafogottan, önbizalomhiányosan kézilabdáztunk.

Kiemelt partnereink