Drámai végjáték pont nélkül

Nagyon rossz első félidő után felzárkóztak akadémistáink a másodikban, ám a drámai végjáték a Ferencvárosnak kedvezett.

A hosszú felkészülés után végre tétmérkőzésen léphettek pályára akadémistáink. Az első NB I/B-s fordulóban a szintén fiatal játékosokból álló Ferencváros U19 csapatát fogadtuk.

Jól kezdtük a találkozót, Fodor Veronika már a második gólját lőtte a hatodik percben 5-1 volt as javunkra. Valami elromlott ekkor, hiszen a vendégek elkezdtek zárkózni, a védekezésünk teljes mértékben csődöt mondott. Negyedóra játék után már a Ferencváros vezetett, a mieink pedig mintha be lettek volna oltva gól ellen ebben a periódusban. Egyre inkább növelte előnyét a zöld-fehér egylet, volt olyan tízperces szakasz, mikor nem voltunk eredményesek, nem csoda, hogy nyolcgólos vendégvezetéssel vonultunk a szünetre. Mindenki egyetértett abban, hogy ennél sokkal többet tudnak a mieink, ám az első 30 perc nem erről árulkodott.

A második játékrészre mintha kicserélték volna a két csapat formáját. A mieink lendületesen, szép kombinációk után lőttek gólokat, a fővárosiak nagyon sokat hibáztak. Főként Nagy Nóra és Csamangó Lili álltak a debreceniek élére, ketten együtt 13 találatot jegyeztek. Egyre inkább csökkentettük a hátrányt, ráadásul a lélektani előny is nálunk volt. Eszenyi Gréta be- majd kifutását nem tudta lekövetni a zöld-fehér védelem, góljával pedig egy egységnyire zárkóztunk, sőt Fodor Veronika ismét betalált, döntetlen! Egészen elképesztő változás zajlott le a második félidőben, ám ekkor megint belehibáztunk, két góllal megléptek a ferencvárosiak. Nagy Nóra ismét betalált, majd Csamangó Lili is eredményes volt, ám erre volt még válasza 16 másodperccel a vége előtt a Ferencvárosnak. Négy másodperccel a vége előtt hiába játszották meg szabályosan Fodor Veronikát, aki ziccert lőhetett volna, a játékvezetők teljesen érthetetlen okokból az átlövővel szemben elkövetett faltot fújták le, így oda a helyzet, csupán egy időntúli szabaddobásra maradt idő. Ez kimaradt, akadémistáink pedig pont nélkül maradtak a szezonnyitányon… Nagy kár azért az első félidőért.

Technikai vezetőnk szakértelmét jól jellemzi a félidői megjegyzése, mely szerint (emlékeztetőül, ekkor NYOLC góllal vezettek a vendégek) ez a mérkőzés megnyerhető! Valóban az volt, ám az utolsó percekben hiányzott a higgadtság. Ez még ma fáj, de holnaptól sokat lehet ebből is tanulni!

NB I/B., 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Ferencvárosi TC U19 22–23 (8–16)
Debrecen, 150 néző: V: Fazekas Zs., Ónodi E.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Kelemen D. 1, Csamangó L. 6, Fodor V. 4, Nagy N. 7 (2), Szijjártó I. Csere: Ferenczi L., Hermann Z., Szalai P. 1, Eszenyi G. 1, Bristyán D., Solymosi Zs. Edző: Győrvári Viktor.
FERENCVÁROS: Mészáros V. – Balázs B., Szabó A., Tóth A., Kármán L., Horváth F., Török F. Csere: Szabó L., Balogh V., Menczer L., Himer L. Edző: Illés Márton.
Kiállítások: 6, ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 1/1.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Jól kezdtük a mérkőzést, majd néhány támadásunk rosszul sikerült, ezekből könnyű gólokat kaptunk. Sajnos ez az egész első félidei játékra rányomta a bélyegét és a félidő végére jelentős hátrányba kerültünk. A második játékrészben teljesen más arcát mutatta a csapat, nagyon motiváltan védekeztünk, elől pedig megtaláltuk a vonaljátékosainkat, így visszajöttünk a meccsbe. Az, hogy nem sikerült pontot, pontokat szereznünk, elsősorban a mi felelősségünk, döntetlen körüli állásnál öt tiszta ziccert hagytunk ki.

Kiemelt partnereink