Drámai csata – happy enddel

Nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő együttese a nagy ellenlábas, Dabas ellen.

Két olyan együttes csapott össze Dabason, amelyek a legjobb négybe kerülést tűzték ki maguknak céljául. Nem csoda, hogy mindkét fél nagy elánnal kezdte a találkozót, az első négy támadás egyaránt góllal végződött. A folytatásban a mieink védekezése kissé feljavult, ám a támadójáték szinte hibátlan volt. A 6. percben Rácz Panna gólja már a hatodik debreceni találat volt, ellenben a hazaiak csupán háromszor találtak be ugyanennyi idő alatt. Ekkor kicsit megálltak a mieink, több hiba csúszott a támadásokba, a játékvezetők pedig több esetben nem alkalmazták az előnyszabályt, góltól megfosztva a mieinket. Nem a védekezést dicséri az a tény, hogy a 10. percben 8-7 volt az állás. A hazaiak főként a középső területekről átlövésből, míg a mieink nagyon jól kihasználva az ellenfél nyitott védekezését, üres területekbe való befutások után voltak eredményesek. Potor Kinga a beállása után több szép védéssel vétette észre magát! Az első félidő végén magabiztos debreceni előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második játékrészt Csernyánszki Lili gólja indította, ám ezt követően inkább a hazaiak játéka dominált. Kezdett felzárkózni a Dabas, amely ekkor inkább az egy-egy elleni cselezésekből élt és tudott eredményes lenni. A 33. percben Csernyánszki Lili úgy adott kiváló passzt Fodor Veronikának, hogy oda sem nézett, a beálló pedig értékesítette a ziccert. Sajnos Potor Kinga egy ártalmatlan szituációban lent maradt a földön, a mérkőzést nem tudta folytatni, ám a saját lábán hagyta el a játékteret. A szívós Pest megyeiek tovább zárkóztak, Panyi Anna átlövéseinek és Silye Nanda betöréseinek köszönhetően maradt a két-három gólos különbség. A hajrában kezdett olvadni az előny, pedig már úgy tűnt, ez már egy megnyert mérkőzés. A 48. percben egyenlített az ellenfél, ráadásul a lélektani előny náluk volt… Ekkor jött egy Csernyánszki Lili gól, majd egy kihagyott hazai hétméteres és miután az utolsó támadásból nem tudott eredményes lenni a Dabas, drámai végjátékban nagy győzelmet arattak a mieink!

Serdülő I. osztályú bajnoki mérkőzés 4. forduló:

Dabas – DVSC SCHAEFFLER 2526 (­12–16)

DVSC: Kovács N. – Rácz P. 1, Silye N. 2, Fodor V. 4, Csernyánszki L. 9 (2), Panyi A. 7, Makó Z. 2. csere: Potor K. (kapus), Kelemen D., Koczka L. 1

Márián Blanka: Nagyon fontos győzelmet arattunk Dabason egy nagyon jól felkészült, jó játékerőt képviselő ellenféllel szemben. Sajátos játékstílusukkal szemben fegyelmezetten, motiváltan kézilabdáztunk. A második félidőben több hiba csúszott a támadásokba, de a végén a fegyelmezettségünk győzelmet ért!

Kiemelt partnereink