Döntőért játszanak

Pénteken, 18:45-től Románia ellen mérkőzik meg a döntőbe jutásért a Szilágyi Zoltán vezette magyar válogatott az U19-es Európa-bajnokságon.

Fotó: Marius Ionescu, Mihai Nițoiu

A csoportmérkőzéseket hibátlanul abszolválta a magyar nemzeti együttes a romániai U19-es Eb-n, így jó helyzetből várta a középdöntőket, ahol az első ellenfél Montenegro volt. A montenegroiak 7-6 elleni játékához kezdetben nehezen alkalmazkodtak a mieink, az első játékrész szoros volt. A második félidőben azonban Csernyánszki Liliána remeklésének is köszönhetően magához ragadta a kezdeményezést a Szilágyi-csapat, amely háromgólos győzelmet aratott. Következett a Dánia elleni találkozó, amelyen minden a magyarok elképzelései szerint alakult. Hamar nagy előnyre tettek szert a mieink és ezt tovább tudták növelni és végül fölényesen, tizenkilenc góllal legyőzték északi ellenfelüket. A középdöntős csoportból is első helyen jutott tovább a magyar válogatott, amely pénteken 18:45-től Románia ellen mérkőzik meg a döntőbe jutásért.

Mind a négy debreceni játékos tagja volt mindkét középdöntős találkozón a keretnek. Montenegro ellen Csernyánszki Liliána volt a mezőny legeredményesebb játékosa tíz góllal, Makó Zoé és Panyi Anna egy-egy gólt szerzett. Dánia ellen Panyi Anna volt nagyon aktív, négyszeri betalált, Csernyásznki Liliána három, Makó Zoé és Kostyó Panni egy-egy találattal zárt.

Női junior Európa-bajnokság, középdöntő:

MONTENEGRO–MAGYARORSZÁG 25–28 (13–14)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 10 (3), Csíkos 1, Farkas, Gém 1, Kostyó, Kovalcsik, Kövér, Makó 1, Panyi 1, Papp 2, Simon 5, Szabó L., Szabó A. 5, Varga 2 (1). Edző: Szilágyi Zoltán.

MAGYARORSZÁG–DÁNIA 41–23 (23–13)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 3 (1), Csíkos 6 (1), Farkas 4, Gém 1, Kostyó 1, Kovalcsik 3, Kövér 1, Makó 1, Panyi 4, Papp 4, Simon 3, Szabó L. 4, Szabó A. 2, Varga 4. Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiemelt partnereink