Döntőben U17-eseink!

Az első tíz percben még fej-fej mellett haladtak a felek, a szünetre már ötgólos előnyt épített ki Márián Blanka csapata, amelyből hármat meg is tartott a végéig, így holnap a NEKA-val játssza a döntőt!

Szinte csordultig megtelt a gyáli sportcsarnok, 3-400 néző tekintette meg az U17 I. osztály elődöntőt, a hangulatra nem lehetett panasz!

A kezdésre sem, hiszen gyorsan 2-0-ra alakítottuk az állást, ám innen még fordítottak a kozármislenyiek. Idegesen, több hibával játszottunk ebben a szakaszban, elől viszont Tóth Norina nagyon aktív volt, jól találta meg a helyeket, vagy fordult be a kapott labdákkal! Több szakaszban is nagyon jól kézilabdázott az ellenfél, támadásban távoli zónából többször is eredményesek voltak. E tekintetben Litaschauer Nikol sem maradt el, átlövőnk változatos módon lőtte góljait, tíz perc alatt hatszor talált be! Az első félidő hajrája is jól sikerült, a nyitott védekezés ellen Tóth Panna és Jeszenszki Petra találta meg a réseket, az utolsó másodpercekben pedig egy kipattanót Zákányi Janka lőtt a kapuba szemfüles módon!

A második játékrész már jobban kezdődött, Keller Petra szép egy-egyezése után már nyolc góllal vezettünk, jött is a baranyaiak időkérése. Jelentősen feljavult Bengi Lili teljesítménye, a kapus az első félődben nem érezte a lövéseket, ám ebben az időszakban már több fontos védése is volt! Nagy harc volt a pályán, mindkét fél nagyon küzdött a döntőért, ám ehhez egyértelműen a mieink álltak végig közelebb. Jól működött a kétbeállós játék is, Vincze Viktória hetesével már héttel vezettünk. Az utolsó percek elég hektikusak voltak, négy perc alatt három játkosunkat is kiállították, érthetően ez rányomta a bélyegét a játékunkra. Az 56. percben 33-27-re vezettünk Litschauer Nikol átlövésével, tizenkettedig gólja volt ez játékosunknak, ez egyáltalán nem tucatteljesítmény! Az utolsó percekben faragott hátrányából a jól küzdő Kozármisleny, végül 34-31-re győztek akadémistáink!

Abszolút megérdemelt győzelem volt ez, így Márián Blanka együttese játssza a döntőt vasárnap a mai első találkozót megnyerő NEKA ellen!

Szép volt, lányok! Holnap pedig mindent bele!

U17 I. osztály elődöntő, Gyál:

Kozármisleny SE–DVSC SCHAEFFLER 31–34 (14–19)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 5 (3), Vincze V. 2, Jeszenszki P. 2, Tóth N. 6, Litschauer N. 12 (1), Zákányi J. 3 (1). Csere: Péter R. (kapus), Tóth P. 3, Pásztor G., Nagy B., Szinay S. 1, Kis R. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Megéltük a pillanatot, élveztük a mérkőzés minden percét! Ötletesen, kreatívan kézilabdáztunk. Nagy megtiszteltetés, hogy döntőt játszhatunk, amelyért mindent megtettek ma a lányok.

Kiemelt partnereink