Döntetlen a Gárdony ellen

A félidőben még hat góllal vezettek akadémistáink, akik az utolsó percben egyenlítettek, így egy pontot szereztek a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.

A tizedik fordulóban a Gárdony-Pázmánd együttesét fogadták akadémistáink. Ellenfelünknek az idei szezonban még nem volt győzelme, szerettük volna, ha ezt nem Debrecenben szerzik meg.

Kóstolgatták a csapatok egymást az első percekben, sok hiba csúszott mindkét oldalon a támadójátékba. Ténylegesen fej-fej mellett haladtak a felek, képtelen volt bármelyik együttes kétgólos vezetést kialakítani az első negyedórában. Fodor Veronika akcióból is eredményes volt kétszer (addig két hetest is értékesített) a félidő derekát éppen, hogy túllépve, ezután vezettünk először két góllal. Jöttek a friss erők nálunk, és mind Bristyán Dorina, mind Tóth Rebeka, mind Ratalics Luca jól szálltak be. A védekezés kezdett összeállni, mögötte pedig Lakatos Réka is több védést bemutatott, kezdett nőni a mieink előnye. A félidő végén a slusszpoént Ratalics Luca finom ejtése adta meg, 16-10-re vezettünk 30 perc játék után!

A második játékrész elejétől kezdve viszont már nem úgy sikerültek a megoldások, ahogy az elsőben. Többször is belehibáztunk elől, a védekezésben viszont nem találtuk az ellenszert az addig azért visszafogott teljesítményt nyújtó gárdonyi támadójátékkal szemben. A 22. gólunknál Szalai Petra és Fodor Veronika nagy igyekezetükben még össze is ütköztek egy szabad labdára startolva, szerencsére nem lett baja senkinek és gól is lett az akcióból! Hiába kért időt Győrvári Viktor, majd próbálkozott nyitott védekezéssel is, a vendégek szépen lassan elolvasztották a mieink hatgólos előnyét, éppen a 45. perc végén egyenlítettek. Bristyán Dorina lőtt fontos gólt, ám az 52. percben már a vendégeknél volt az előny, lélektanilag is… Tóth Rebeka pontos lövésével fordítottunk újra, sőt kettővel is vezettünk, ám ekkor gólt és kétperces kiállítást is kaptunk… Az utolsó percben átvették a vezetést a vendégek, ám Brityán Dorina nagyon fontos találatával pontot mentett csapatának!

Az utolsó perc fényében örülhetünk az egy pontnak, a találkozó egészét nézve viszont lehet bennünk hiányérzet.

NB I/B., 10. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Gárdony-Pázmánd NKK 28–28 (16–10)
Debrecen, 100 néző: V: Konkoly Á., Konkoly Á.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Csamangó L. 2, Kelemen D. 3, Hermann Z., Fodor V. 5 (3), Eszenyi G. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Szalai P. 3, Ferenczi L., Tóth R. 3, Sölősi E., Bristyán D. 5, Ratalics L. 2, Baranyi D. 2 (2). Edző: Győrvári Viktor.
GÁRDONY: Kaffka E. – Tóth Ficsor N., Kukucska V. 6, Hargitai D., Berkes-Kaiser M. 6 (3), Vernes D. 2, Szűcs N. 1. Csere: Bőle M. (kapus), Bártfay E. 4, Barna V., Hamuth L. 1, Nemes L 6, Zámori D. 2. Edző: Molnár József.
Kiállítások: 8 ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/5, ill. 5/3.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Amilyen jól sikerült az első félidő vége, annyira rosszul kezdtük a második félidőt. Sajnos a támadásban lévő bizonytalanságunk rányomta a bélyegét a védekezésre is, egyre idegesebbek lettünk. A végén örülnünk kellett az egy pontnak, de nagyon bosszant, hogy ezt a mérkőzést nem sikerült megnyerni. Sokadik mérkőzésen nem sikerült átlépni a saját árnyékunkat, egyelőre nem tudjuk kezelni azokat a helyzeteket, amikor a rutin vagy az elszántság hiányzik. Bízunk benne, hogy ez előbb-utóbb átfordul!

Kiemelt partnereink