Döcögősen indult…

Nagyon nehezen indult be a mieink gépezete, a második játékrészben azonban eldöntöttük az Orosháza elleni U19-es bajnoki mérkőzést.

U19-eseink is harmadik idegenbeli találkozójukra készültek, ők is Orosházán vendégszerepeltek.

Nagyon döcögősen kezdtük a mérkőzést, és ez a legenyhébb kifejezés… Nem fejeztük be jól az akciókat, rendre védett az ellenfél kapusa, és több technikai hibát is vétettek a mieink, a védekezésünk is szellős volt. A nyolcadik percben szereztük a második találatunkat, az első húsz percben Fodor Veronikán kívül csupán egy találatot jegyeztek a lányok. Az első félidő utolsó perceiben indult be az addig akadozó gépezet, az egész mérkőzésen nagyon eredményes Fodor Veronika mellé csatlakozott Koczka Lili is, aki változatos módon értékesítette ziccereit! Éppen az ő góljával alakult ki a kétgólos debreceni előny 30 perc játék után.

Nem kezdődött jól a második félidő, egyenlítettek az orosháziak. Fodor Veronika vezetésével azonban innentől kezdve egyértelműen átvették akadémistáink az irányítást, ebben közrejátszott az első U19-es mérkőzésén játszó Bengi Lili teljesítménye is. Balogh Rebeka közbelövése után, négygólos debreceni vezetésnél időt kértek a hazaiak, ám nem tudtak zárkózni a lelkesen kézilabdázó kékmezesek. Fodor Veronika ellen továbbra sem volt ellenszer, ha kellett hetesből, ha kellett beállóból, vagy akár középkezdésből üres kapura volt eredményes, meg sem állt 14 találatig. Az utolsó negyedóra a Lilikről szólt, Ferenczi főként betörésekből, Koczka a szélről, Bengi pedig a saját kapujából volt eredményes! Fiatal kapusunk játszi könnyedséggel kapta le az utolsó másodpercekben kapuja felé szálló átlövést, majd lőtt az üresen tátongó orosházi kapuba, megkoronázva ezzel saját teljesítményét!

Nem játszottak jól a mieink, ám a második félidei küzdőszellemet és néhány egyéni teljesítményt ki lehet emelni!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:

Orosházi NKC–DVSC SCHAEFFLER 23–32 (10–12)

DVSC: Kovács N. – Szabó F., Ferenczi L. 6, Poczetnyik D. 3, Fodor V. 14 (5), Balogh R. 2, Eszenyi G. Csere: Bengi L. 1 (kapus), Koczka L. 6, Ratalics L., Tóth R., Varga K.

Győrvári Viktor: Dekoncentráltan kezdtük a mérkőzést, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, az ellenfél kapusa vérszemet kapott és támadójátéka is felbátorodott. Ettől mi elbizonytalanodtunk, s húsz percet követően kezdtük el uralni a játékot. Nem játszottunk jól, de a második félidőben mutatott küzdelem dicséretet érdemel.

Kiemelt partnereink