Döcögős kezdés, jó végjáték

A mérkőzés elején még döcögött a szekér, ám később nagyobb sebességbe kapcsolt és tizennégy góllal győzte le az Algyőt Márián Blanka U17-es csapata.

A napfényes időszakot követően, kissé zord időjárás köszöntött be, ám serdülőink lelkiállapota a Praktiker-Vác otthonában aratott szép győzelemnek köszönhetően minden bizonnyal pozitív volt a meccs előtt.

Nem lehetett azonban felhőtlenül boldog a kezdéssel Márián Blanka, több hiba csúszott a játékba, a lelkes vendégek pedig éltek eleinte a lehetőséggel és a hetedik percben már 6-4-re vezettek. Keller Petra vezetésével előbb egyenlítettünk, majd a vezetést is megszereztük, bő negyedóra alatt kilencszer talált be. Szinay Sarolta találatával már 16-8 volt az állás a mieink javára a 21. percben, ekkor már a védekezés is sokkal jobban funkcionált. Kilencgólos előnnyel fordulhattunk a második félidőre.

Jeszenszki Petra hetese indította a második játékrészt, majd a vendégek kerültek közelebb. Nagy Borbála lőtt két gólt, majd ismét egy olyan szakasz következett, amikor a mieink akarata érvényesült jobban. Már tizennégy góllal is vezettünk, ám ekkor ismét olvadt az előnyünk, tizenegy találatra. Szürös Kinga használta ki jól helyzeteit, majd Péter Rebeka is szép védéseket mutatott be, így végül tizennégy góllal győztük le az Algyő együttesét.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 9. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–FKSE-Algyő 38–24 (21–12)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 11, Nagy B. 2, Litschauer N. 1, Jeszenszki P. 5 (2), Szinay S. 9, Zákányi J. 1 (1). Csere: Péter R. (kapus), Pásztor G., Tóth P., Vincze V. 2, Szürös K. 4, Kis R. 3. Edző: Márián Blanka.
Márián Blanka: Tudatosabb védekezéssel kevesebb gólon kellett volna tartani az ellenfelet. A mérkőzés vége felé szép megoldásokat láttam a csapattól.

Kiemelt partnereink