Dicséretes ötös!

Az ötödik helyen végzett a DVSC Kézilabda Akadémia volt és jelenlegi játékosok alkotta Szent József Gimnázium együttese az V-VI. korcsoportos Diákolimpia országos döntőjében.

Egy városi és megyei fordulót követően, december közepén az országos elődöntőn harcolta ki a döntőbe jutást a Szent József Gimnázium csapata a kézilabda diákolimpia V-VI. korcsportos küzdelmeiben. A DVSC Kézilabda Akadémia játékosai rendszeresen szerepelnek a diákolimpián, a döntőbe jutott csapatban ezúttal is volt és jelenlegi akadémisták voltak.

Az V-VI. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjét Balatonfüreden rendezték meg január 28-30. között. A debreceni együttest tizenegy jelenlegi és két korábbi akadémista alkotta a háromnapos tornán. Az első napon két mérkőzés várt a lányokra, az első találkozón, szoros mérkőzésen végül háromgólos vereséggel nyitottak a debreceniek a szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium ellen. A javításra nem kellett sokat várni, a Békéscsabát sikerült magabiztosan felülmúlni, így következhetett másnap az utolsó csoportmérkőzés. A végül a tornát megnyerő Fonyód ellen nagyon jó mérkőzést játszottak a mieink, szoros találkozón végül négy góllal bizonyult jobbnak a NEKA játékosok alkotta Balaton-partiak.

Az első helyosztón a több Ferencváros játékost felvonultató budapesti gimnázium ellen hétgólos sikert aratott a Szent József Gimnázium együttese, így következett az utolsó mérkőzés, az ötödik hely megszerzéséért. Ismerős ellenféllelt találták a lányok szembe magukat, a Békéscsaba együttesével kellett megvívni az utolsó csatát. Hullámzó mérkőzés volt, amely hűen tükrözte azt, hogy akarattal mi mindent lehet elérni. Nem ezen a meccsen nyújtotta legjobb formáját az együttes, azonban nagyot harcolva döntetlenre hozta a mérkőzést, hogy hétméteresekkel aztán megszerezze az ötödik helyet. A győzelemhez alighanem az is hozzájárult, hogy a szintén diákolimpián résztvevő hajdúböszörményi fiúk is a debreceni lányoknak szurkoltak!

Ötödik helyen végzett tehát a Szent József Gimnázium a Diákolimpián, és ha már ötös: a csapat ezért a teljesítményéért mindenképp megérdemel egy ötös osztályzatot, méltóképpen képviselték az iskolájukat és a DVSC Kézilabda Akadémiát is!

Gratulálunk a Szent József Gimnázium együttesének a szép eredmény eléréséért!

Az iskolában tanító Kovács Judit és Szalai Csilla, valamint a DVSC Kézilabda Akadémia tehetségkutatója, Csapó Erika alkották a szakmai stábot.

Csapó Erika: Megdicsérem a csapatot! Nagyon komoly mérkőzést játszottunk a Fonyód és a budapesti csapat ellen is, nagyon színvonalas tornán vagyunk túl! Nagyot harcoltunk az egész tornán, amelynek meglett a gyümölcse, mindig volt, aki hozzátett a csapat játékához.

Kovács Judit: Gratulálok a csapatnak, szép eredményt ért el! Minden szempontból méltóképpen képviselték iskolánkat és az akadémiát!

V-VI. korcsoportos Kézilabda Diákolimpia országos döntő

Csoportmérkőzések:

Nagy Lajos Gimnázium Szombathely–Szent József Gimnázium Debrecen 24–21

Szent József Gimnázium Debrecen–Békéscsaba Belvárosi Gimnázium 28–22

Mátyás Király Gimnázium Fonyód–Szent József Gimnázium Debrecen 24–20

Helyosztók:

Szent József Gimnázium Debrecen– IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium Budapest 22–15

Békéscsaba Belvárosi Gimnázium–Szent József Gimnázium Debrecen 25–27 – hétméteresek után

Az országos döntőn résztvevő csapat tagjai:
Bengi Lili, Csekenyák Alexa, Fele Patrícia, Ferenczi Lili, Kelemen Dorina, Kostyó Panni, Leskó Dorka, Nánási Lara, Panyi Anna, Szabó Anna, Szabó Flóra, Véniger Kata, Vida Martina

Kiemelt partnereink