Diákolimpia a Hódosban

Tizenkilenc akadémista szerepelt a diákolimpia városi fordulójában, amelyet a Szent József Gimnázium nyert meg, a második az Irinyi János Technikum, bronzérmes a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium csapata lett. Az első két együttes jutott tovább a megyei döntőbe.  

A Szent József Gimnázium csapata

A DVSC Kézilabda Akadémia számára fontos, hogy sportolói nemcsak a pályán, hanem a tanulásban is kihozzák magukból a maximumot, minél jobb eredményt elérve az oktatásban is. A város több alap- és középfokú oktatási intézményeibe járnak akadémistáink, így a diákolimpia küzdelmeiben több esetben akadémiai csapattársak játszottak egymás ellen.

Három csapat körmérkőzéses rendszerben döntötte el a városi forduló eredményét a Hódosban kedd délelőtt. Az első találkozón az Irinyi János Technikum csapata győzte le 30–24-re győzte le a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium együttesét, majd a Szent József Gimnázium győzte le a Csokonait 22–8-ra. A „döntőt” a Szent József Gimnázium csapata nyerte meg az Irinyi ellen 22–13-ra. A Szent József Gimnázium (testnevelő tanár: Jóga András) nyerte meg a Hódosban megrendezett városi fordulót, a második az Irinyi János Technikum (testnevelő tanár: Tóth Rózsa), mindkét együttes továbbjutott a megyei fordulóba. A bronzérmes a Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium csapata (testnevelő tanár: Varga Zoltánné) lett. A mai napon összesen tizenkilenc akadémista szerepelt a diákolimpián.

Az Irinyi János Technikum csapata

A Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium csapata

Kiemelt partnereink