Debreceni akadémisták az utánpótlás válogatottakban

A serdülő, az ifjúsági és a junior válogatottban is van debreceni, a DVSC Kézilabda Akadémia öt játékosa szerepel összesen a három keretben.

Novemberben vett részt először nemzetközi mérkőzésen a serdülő válogatott, amely Spanyolországban lépett pályára három alkalommal is egy nemzetközi tornán. Szoros mérkőzéseket játszottak a mieink, azonban győzelmet nem sikerült szerezni a tornán. Újabb megmérettetés vár a legfiatalabbakra, december 17-19. között az Olimpiai Reménységek Versenyén vesz részt Lengyelországban a serdülő válogatott, amelynek keretébe egy debreceni játékos, Véniger Kata került. Solymosi Zsófia sérülés miatt nem tudott csatlakozni a válogatotthoz.

Az ifjúsági válogatott keret is találkozott december 12-én. A 2004-2005-ös születésű lányok a nyáron megnyerték a kontinenstornát, azóta azonban nem találkozott a teljes keret. Az ifik is vasárnap találkoztak, az első edzésre a mai napon, hétfőn került sor, majd hétvégén Siófokon rendezik meg a jó csapatokat felvonultató Négy nemzet tornáját, amelyen Oroszországgal, Franciaországgal és Dániával csapnak össze a fiatalok. Bohus Beáta szövetségi edző Csernyánszki Liliánát és Panyi Annát válogatta be Debrecenből.

Harmadik utánpótlás válogatottunkban, a juniorban is találunk debreceni játékost. Egyrészt a DVSC Kézilabda Akadémia beállója, Török Lilly is tagja a keretnek, a felnőtt kerethez tartozó Vámos Mírához hasonlóan. A junior válogatott felkészülési mérkőzésen pályára lép kedden a Dunaújváros, csütörtökön a Budaörs, majd pénteken az Érd ellen.

Kiemelt partnereink