Csoportelsőként a felsőházban!

Két győzelemmel abszolválta az utolsó játéknapot, csoportelsőként jutott a felsőházba Márián Blanka U15-ös együttese. Szép volt, lányok!

A jó erőkből álló Kecskeméti Sportiskola elleni mérkőzésen volt az első lehetősége akadémistáinknak, hogy bebiztosítsa helyét a felsőházban. Nem kezdtük jól a mérkőzést, hamar magához ragadta a kezdeményezést a Kecskemét. Könnyedén szerezte góljait ellenfelünk, a védekezésünk nagyon nem állt össze. Már öt gólós hátrányban voltunk, mikor fordult a játék képe, akadémistáink labdákat szereztek, stabilabbá vált a védekezés, ebből pedig gyors gólokat is tudtunk szerezni. Jeszenszki Petra góljával egyenlítettünk, majd újra meglépett ellenfelünk. Pásztor Gréta egyenlített fél perccel a szünet előtt, majd Buri Réka megfogta az időn túli hetest, így döntetlennel fordultak a felek. A második félidei kezdés viszont már tanítani való volt, Tábit Vivien fontos védéseket mutatott be, Keller Petra góljával már hattal vezettünk a 37. percben. Ugyan négy gólra is felzárkóztak a kecskemétiek, Nagy Nóra kétszer is betalált, így ötgólos győzelemmel zártuk a találkozót! Ezzel matematikailag is bebiztosítottuk helyünket a felsőházban.

U15 I. osztály, Alapszakasz, 11. mérkőzés, Algyő:

Kecskeméti Sportiskola–DVSC SCHAEFFLER 22–27 (15–15)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Jeszenszki P. 2 (1), Balog R. 4, Nagy N. 2, Uj F. 1, Zákányi J. 3, Litschauer N. 2, Keller P. 3, Oláh L. 3, Szinay S. 3, Pásztor G 4, Éles L. Edző: Márián Blanka.

Immáron biztos felsőházasként a Békéscsaba ellen léptünk pályára utolsó alapszakaszbeli mérkőzésünkön. A kezdés viszont hasonló volt az előző találkozóéhoz… Négy perc alatt 4-0-s előnyt építettek ki a lilák, az ötödik perc végén Lovász Kriszta talált be a mieink részéről először. Szépen lassan megkezdtük a felzárkózást, előbb inkább kevesebb, mint több sikerrel. Oláh Lotti vezérletével aztán ténylegesen megindult a zárkózási hadművelet, a 19. percben az ő góljával már csak egy volt közte. Buri Réka két hetest is megfogott az első játékrészben, Oláh Lotti pedig az utolsó pillanatokban állította be a 12-11-es félidei eredményt. A második játékrész eleje ezúttal is jól sikerült, Keller Petra találatával már négy volt az előnyünk. Kapusaink fontos védésekkel járultak hozzá a csapat teljesítményéhez, amely azért összességében nem ezen a mérkőzésen volt a legjobb az alapszakasz során. Ismét két fontos Nagy Nóra gól, majd egy Oláh Lotti ficka, és máris öttel vezettünk. Végül 26-20-ra győztük le a Békéscsabát, azaz sikerrel zártuk az alapszakaszt.

Nem ezen a játéknapon nyújtotta legjobb teljesítményét U15-ös együttesünk, amely ezzel együtt is két győzelmet aratott Algyőn. Ezzel a két sikerrel csoportelsőként végeztek Márián Blanka tanítványai, tizenkét mérkőzésen tizenegy győzelem mellett csupán egy vereséget szenvedve, amely imponáló mérleg! Teljesen megérdemelten jutottak a lányok be az ország hét legjobb csapatát felvonultató felsőházba! Szép volt, lányok!

Itt most húzni kell egy vonalat, hiszen a szezon első fele lezárult, ezt a szakaszt kiválóan teljesítették a lányok. Innentől kezdve lehet koncentrálni a felsőházra, ahol hozzánk hasonlóan jó erőkből álló és jól felkészített együttesek várnak akadémistáinkra! Nem kérdés, azokon a mérkőzéseken sokat lehet fejlődni!

U15 I. osztály, Alapszakasz, 12. mérkőzés, Algyő:

Békéscsabai ENKSE–DVSC SCHAEFFLER 20–26 (11–12)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Jeszenszki P. 1, Balog R. 1, Nagy N. 4 (2), Zákányi J. 2, Litschauer N. 1, Lovász K. 1, Keller P. 5, Kis R., Oláh L. 8, Szinay S. 2, Pásztor G., Éles L. 1. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Hosszú idő eltelt bajnoki forduló nélkül, ez látszódott a játékunkon. Úgy érzem, hogy nem megfelelő hőfokon álltunk bele a mai mérkőzésekbe, a hibáink főleg ebből adódtak. Az alapszakaszban a kezdetektől folyamatos fejlődést láttam a csapatnál a játék minden elemében. Örülök, hogy bekerültünk a felsőházba, főként azért, mert az ottani mérkőzések várhatóan minden alkalommal kiélezettek lesznek, ezeken hasznos ismereteket és újabb tapasztalatokat gyűjthetünk!

Kiemelt partnereink