Csernyánszki Liliána: Szeretnék a DVSC felnőtt csapatában bemutatkozni

A DVSC Kézilabda Akadémia játékosa, a serdülő válogatott Csernyánszki Liliána komoly célokat fogalmazott meg.

Március közepétől két hónapig otthoni edzéseket végeztek az utánpótlás játékosok, majd május közepétől június 11-ig együtt tréningeztek a fiatalok.

“Az első edzések nagyon fárasztóak voltak, de nagyon jó volt újra találkozni a többiekkel és labdás edzésen részt venni – mondta Csernyánszki Liliána. – Habár elvégeztük a kiírt erőnléti és futógyakorlatokat, de mégis más volt labdával gyakorolni”.

A 2004-ben született Liliána kulcsfigurája, legeredményesebb játékosa volt Márián Blanka serdülőcsapatának.

„A serdülő első osztályban döcögősen kezdtünk, de egyre jobban összeértünk, és a második félév elején már nagyon jó összhangban tudtunk kézilabdázni – emlékezett vissza a fiatal irányító. – A védekezés jobban ment, több kommunikáció volt a falban, amely sokat segített, de a támadások is gördülékenyebben mentek. Sajnálom, hogy félbeszakadt a bajnokság, mert összeállt a csapatunk.”

A fiatal tehetség nemcsak saját korosztályában, hanem már a felnőtt előszobájának számító ifjúsági első osztályban is letette névjegyét.

„Nagyon örülök, hogy egyre több lehetőséget kaptam a legmagasabb osztályban szereplő ifjúsági csapatban is! Nagyon jó érzés volt a felnőttben már bemutatkozott játékosokkal együtt játszani, akik nagyon segítőkészek voltak, különösen a hasonló posztokon szereplő két Panna, Vámosi és Borgyos – mondta el Lili. – Tovább könnyítette a dolgomat, hogy többen játszottunk fel az ifibe. Ebben az osztályban sokkal gyorsabb a játék, és az itt tanult elemeket be tudtuk építeni a serdülőkhöz.”

Liliána kiváló teljesítményére nemcsak a klubnál, hanem a serdülő válogatottnál is felfigyeltek, ahova a szintén a DVSC Kézilabda Akadémián pallérozódó Panyi Annával együtt meghívták.

„Tavaly decemberben Lengyelországban vettünk részt az olimpiai reménységek tornáján, amely óriási élmény volt számomra! Együtt játszottunk a korosztály legjobbjaival, akik barátságosak, befogadóak voltak. Megkönnyítette a dolgomat, hogy Anna is ott volt. – mesélt élményeiről. – Nagyon jól szolgálta a fejlődésemet ez a torna, a védekezésben sokat tanultam, de támadásban is bátrabbá váltam.”

Akadémistánk beszélt távlati céljairól is:

„Nagyon szeretnék a DVSC felnőtt csapatában bemutatkozni és stabil NB I-es kézilabdázó, majd felnőtt válogatott lenni! – avatott be terveibe Lili, aki végül nyári elfoglaltságairól is beszélt – Ha egy hetet kihagyok, akkor nehéz visszarázódnom, ezért napi szinten sportolok valamit, röplabdázok, focizok, görkorizok. Családi nyaralást is tervezünk, de megyek majd nagyszülőkhöz is, azaz nem sokat leszünk otthon.”

Kiemelt partnereink