Csernyánszki Liliána: „Együtt bármire képesek vagyunk!”

Az NB II-es felnőtt bajnokságot már megnyerte, most az ifjúsági Final Fourban bizonyíthat Kudor Kitti együttese!

Százszázalékos mérleggel lett bajnok ifjúsági együttesünk az NB II Észak-keleti csoportjában, így a másodosztályban indulhat jövőre. Az ünneplést nem is aprózták el a lányok, a DVSC–Győr első osztályú rangadó után, kétezer néző előtt vehették át az aranyérmeket.

„Rendesen megünnepeltük az NB II-es bajnoki aranyérmet, az pedig külön öröm, hogy ilyen sok szurkoló előtt tehettük – idézte fel nem is oly régi emlékeit Csernyánszki Liliána. – A szezon során voltak hullámvölgyeink, de minden mérkőzésen vitt előre a szívünk, és azért küzdöttünk, hogy a kitűzött célunkat el tudjuk érni. Most nagyon boldogok vagyunk, hogy ez sikerült, így jövőre az NB I/B-ben játszhatunk majd!”

Nagy elszántsággal készülnek mieink a négyes döntőre, amely nem csoda, hiszen az elmúlt két szezonban nem rendezték meg a Final Fourt a vírushelyzet miatt.

„Nagyon sajnáltuk, hogy az elmúlt két évben elmaradt a négyes döntő – folytatta az ifjúsági válogatott irányítója. – A csapatok keményen dolgoztak egész évben, mégsem lehetett lezárása a szezonnak. Most végre újra megrendezik a Final Four-t, óriási motivációt ad számunkra, hogy minél szebb eredményt érjünk el!”

A feladat adott, a Nyugati csoportot meggyőző fölénnyel megnyerő NEKA lesz az ellenfél az elődöntőben, amely a felnőtt NB I/B-ben második helyezett lett, így feljutott az élvonalba.

„Úgy gondolom, hogy felszabadult játékot kell produkálnunk, úgy készülünk rájuk, mint a többi ellenfélre – mondta el az ifjúsági válogatott irányító. – Tudjuk, hogy ellenfelünk nagyon jó játékosokból áll, a NEKA-kupa óta mindkét együttes rengeteget fejlődött. Koncentráltan kell kézilabdáznunk, de emellett élvezni kell a játékot! Használnunk kell a legfőbb fegyverünket, a csapategységet, mert együtt bármire képesek vagyunk!”

Május 27., péntek, SZKSK Kézilabda Csarnok, Szigetszentmiklós:

Ifjúsági korosztály, elődöntők:

15:00: FTC–Szombathelyi KKA

17:00: NEKA I.–DVSC SCHAEFFLER

Minden mérkőzés megtekinthető lesz a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör YouTube csatornáján, a debreceni érdekeltségű találkozók linkjeit a kezdés előtt megosztjuk a DVSC Kézilabda Akadémia Facebook oldalán.

Kiemelt partnereink