Cseri-gólok debütálásként

Első felnőtt tétmérkőzésén, az Érd elleni NB I-es bajnoki találkozón két góllal tette le a névjegyét a mindössze 16 éves Csernyánszki Liliána.

A Békéscsaba elleni bajnoki találkozón két akadémista lépett először pályára a DVSC felnőtt együttesében tétmérkőzésen, az Érd elleni összecsapáson is volt egy akadémista debütáló, a Cseri becenévre hallgató Csernyánszki Liliána személyében. Lili az elmúlt hónapban ünnepelte 16. születésnapját, szerdán viszont újabb oka volt az örömre, hiszen első ízben lépett pályára felnőtt bajnokin.

„A mérkőzés reggelén még izgultam, de amikor ott ültem a kispadon, elmúlt az izgatottság, egy természetes drukk volt bennem – mesélt a mérkőzés napjáról Lili. –  Kicsit meglepő volt, hogy ilyen hamar pályára léptem, és ilyen sok időt, bizalmat kaptam. Nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk Érden, és hozzá tudtam járulni a győzelemhez.”

A serdülő válogatottban is meghatározó szerepet betöltő Lili azonban tudja, hogy hosszú út vár még rá, amelynek egyik fontos állomása volt az Érd elleni találkozó.

„Sajnos volt egy kihagyott ziccerem és védekezésben is még van miben fejlődni – mondta el a fiatal játékos. – Ezek a mérkőzések kiváló alkalmat adnak arra, hogy megtapasztaljam, pontosan miben is kell még javulnom. Nagyon jól esett, hogy Vantara-Kelemen Évi a meccs után odajött és biztatott, de a többiek is örültek a góljaimnál, a hibáknál pedig mondták, hogy ne aggódjak, ki fogom javítani.

Kiemelt partnereink