Csaták az első helyekért

U17-es és U19-es együttesünk is már biztos Final Four résztvevőként a Ferencváros elleni idegenbeli rangadóval zárja az alapszakaszt. Mindkét találkozón a Keleti csoport első helye a tét!

Győrvári Viktor U19-es együttese már fordulókkal ezelőtt kiharcolta a négyes döntőbe jutást. Akadémistáink 25 mérkőzésen léptek pályára és csupán a hazai Ferencváros elleni mérkőzésen maradtak pont nélkül, a többi 24-et megnyerték. Ugyanilyen mérlege van a fővárosi zöld-fehéreknek is, aktuális ellenfelünk a Praktiker-Vác ellen kapott ki még októberben. Az alapszakasz utolsó találkozóján tehát az Elek Gyula Arénában a két éllovas küzd meg egymással, a tét pedig a Keleti-csoport első helye! Akadémistánk egy esetleges győzelemmel előzhetik meg a Ferencvárost, döntetlennél és hazai siker esetén a mieink a második helyen végeznének. Ez azért fontos, mert az első helyezett a Nyugati csoport másodikjával, a második pedig a nyugati elsővel mérkőzik az elődöntőben.

A Szeghalom elleni harminckét gólos győzelemmel biztosította be helyét a Final Fourban Márián Blanka 17-es együttese. Akadémistáink ezzel elérték fő céljukat a bajnokságban, az azonban még nem dőlt el, hogy a Keleti csoport első vagy második helyén végeznek. A kérdésre pedig éppen az alapszakaszbeli utolsó, Ferencváros elleni mérkőzésen kapjuk meg a választ: amennyiben a mieink győznek Budapesten, akkor első helyen végeznek, más eredmény esetén a Ferencváros nyeri az alapszakaszt. A zöld-fehérek Márián Blanka csapatához hasonlóan 46 pontot gyűjtöttek eddig a bajnokságban, 23 győzelem mellett 2 alkalommal veszítettek, a gólkülönbségben is csupán egy gól a differencia (+ 384 – + 383 a mi javunkra). Igaz rangadóra van kilátás, amely ráadásul ténylegesen a csoportelsőségről is dönt.

A Ferencvárosi TC–DVSC SCHAEFFLER U17-es első osztályú bajnoki találkozót a Népligeti Faházban rendezik meg május 23-án 16 órai kezdettel, az U19-esek mérkőzésének helyszíne az Elek Gyula Aréna, 18:15-ös kezdéssel.

Kiemelt partnereink