Csapatként – magabiztosan

A mérkőzésen végig vezetve, fölényes győzelmet aratott a Váci NKSE ellen Márián Blanka serdülőegyüttese, megszerezve ezzel kilencedik győzelmét tizedik mérkőzésén.

A felnőttek között a Váci NKSE – DVSC mérkőzések az elmúlt években rendre szoros csatát hoznak, igazi presztízsmérkőzések. A serdülő első osztályban többnyire a mieink győzelmével végződött a két csapat csatája, emiatt is reménykedhettünk a két pont megszerzésében a mérkőzés előtt. Jól kezdtek a mieink, sikerült megbontani az ellenfél védekezését, többnyire betörések után voltunk eredményesek Kelemen Dorina és Silye Nanda vezérletével, de Koczka Lili távolról is bátra és jól lőtt. Az első percekben szinte hibátlan támadójátékot produkált a csapat, míg a védekezés stabil volt, az egyetlen kapusként szereplő Kovács Noémi több védést is bemutatott. A jó védekezésnek köszönhetően többször is gyorsan tudtak indulni a mieink, a félidő felénél már 10-4 volt ide. A védekezésünk továbbra is egészséges értelemben véve agresszív volt, voltak mélységi kilépések, sőt több esetben sáncolni is tudták a lányok a váciak lövéseit. Bár az utolsó percekre kissé fellazult a védelmünk, az utolsó percben Kelemen Dorina kilőtte az összes pókot a felső sarokból, ennek a bombagólnak is köszönhetően 16-10 állt az eredményjelzőn a félidő végén.

A második félidőt sem kezdték rosszul akadémistáink, Silye Nanda például – miután belenyúltak a szemébe – csukott szemmel indított rendkívül pontosan Bákonyi Larának, aki értékesítette is a ziccert. A védekezésünk továbbra is nagyon kompakt volt, holott több formációban is felállt a hatosfal. Öröm volt látni azt, hogy minden pályára lépő hozzá tudott tenni a csapat játékához, ki egy értékesített szélsőziccerrel, ki egy átlövéssel, vagy akár jó védekezéssel. Eszenyi Gréti góljával közte tíz volt a 38. percben, ez talán kissé túlságosan megnyugtatta a csapatot, mert ezután négy váci találat érkezett. Szerencsére időben kapcsoltak a mieink, ismét Eszenyi Gréti volt eredményes szélről, így nem tudott közelebb férkőzni a hazai együttes. Továbbra is nagyon jól éltek a páros kapcsolatok támadásban, a mieink megtalálták a jó megoldásokat. Az utolsó percekben stabilizálódott a hét-nyolc gólos különbség, amelyet a mieink stabilan őriztek. Végül 30-22-re nyertek a mieink egy olyan mérkőzésen, amelyen a pályára lépők közül mindenki több jó megoldással vétette észre magát, igazi csapatként legyőzve a Váci NKSE-t. Márián Blanka együttese határozottan jobb teljesítményt nyújtott, mint a múlt héten az MTK ellen, reméljük ez a jó forma nagyon sokáig kitart majd a szezonban! Serdülőink kilencedik győzelmét aratták tizedik összecsapásukon, és továbbra is a második helyen állnak a bajnokságban.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 13. forduló:
Váci NKSE – DVSC SCHAEFFLER 22–30 (10–16)
DVSC: Kovács N. – Vida V. 2 (1), Silye N. 3, Fodor V. 2, Koczka L. 5, Kelemen D. 8, Véniger K. 1 (1) csere: Balogh R. 2, Fábián A. 2, Bákonyi L. 2, Eszenyi G. 2, Rácz P. 1.
Márián Blanka: Jól kezdtük a mérkőzés, voltak jó támadásbefejezéseink, páros kapcsolataink, egyéni megmozdulásaink. Védekezésben kicsit hiányzott a tudatosság, a nem mindig voltak meg a megfelelő váltások. A második félidőben több formációt is kipróbáltam, ebben is voltak még hiányosságok, de ezeket tudjuk gyakorolni még. Összességében elmondható, hogy minden pályára lépő hozzátett a teljesítményünkhöz, így elégedett lehetek.

Kiemelt partnereink