Csapatformáló edzőtábor

Serdülőink számára is hajdúnánási edzőtábor, majd az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna a heti „menü”.

Az ifjúsági együtteshez hasonlóan a serdülő első osztályban szereplő lányok is Hajdúnánáson vannak edzőtáborban. A két csapat jó kapcsolatot ápol egymással, illetve egymás után edz, így pályán és azon kívül is sokat találkoznak a lányok. A nagyjából két hónapos felkészülés egyik fontos állomása ez, hiszen az edzések mellett több idő és lehetőség jut a csapatösszetartásra.

„Az edzőtáborban valóban minden feltétel adott a megfelelő edzésmunka elvégzéséhez, illetve minőségi szabadidő eltöltéséhez. Mindenki arra törekszik, hogy ebben az időszakban a legtöbbet hozzák ki magukból, ezért sok munkát terveztünk. A félkészülés egyik legfontosabb periódusa ez, hiszen az edzések mellett szerveztünk kvíz estet, közös játékokat, jobban megismertük egymást – mondta el Márián Blanka, a serdülők edzője. – Mindezek mellett a fizikai felkészítés mellett a technikai képzést is fontosnak tartom. Az évnek ebben az időszakában csak a kézilabdára kell összpontosítaniuk, hiszen nincs iskolai elfoglaltság.”

Az ifjúságiakhoz hasonlóan a serdülők kerete is jelentősen átalakult. A formálódó csapategység miatt több kommunikációra is szükség van, amelynek egyik eleme, hogy edzés után az edző néhány gondolatot elmond a lányoknak.

„Minden edzés után szoktunk beszélgetni a lányokkal, a szerdai edzés után például arra hívtam fel a figyelmet, hogy a régebben itt lévők hogyan tudnak hozzájárulni az újak beilleszkedéséhez – mondta el Márián Blanka, a serdülők edzője. – Azok a játékosok, akik kevesebb edzésszámmal érkeztek, érezhetően fáradtabbak. Arra kértem a »rutinosabb« játékosokat, hogy ha szükséges, a labdaátadások erősségének mérséklésével, a tempó csillapításával segítsék társaik munkáját. Azt gondolom, hogy a most érkezett lányok elhivatottak, a csapat magja befogadó, ezért úgy gondolom, hamar felveszik a ritmust az újak.”

Serdülőink is négycsapatos tornával zárják az edzőtábort, amely kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy mérkőzésszituációban lehessen látni a játékosokat.

„Az edzőtábor lezárásaként láthatjuk, hogy milyen tempóban kézilabádzunk, ez nekem is fontos visszajelzés lesz. Ez az első közös mérkőzésünk, amely mindig teljesen más, mint az edzés, ezeken a találkozókon jobban megismerem a lányokat – zárta gondolatait a tréner”

Az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna serdülő korosztály pénteki programja:

08:45DVSC Kézilabda AkadémiaHajdúnánási Sport Klub
11:20Kisvárdai SEDabas KC VSE
13:50DVSC Kézilabda AkadémiaDabas KC VSE
16:20Hajdúnánási Sport KlubKisvárdai SE

Az I. DVSC Kézilabda Akadémia Torna serdülő korosztály szombati programja:

10:00Kisvárdai SEDVSC Kézilabda Akadémia
12:30Hajdúnánási Sport KlubDabas KC VSE

Kiemelt partnereink