Csak a győzelemnek örülhetünk

A vártnál nehezebben, egy góllal győzte le a Hevesi SE együttesét a DVSC SCHAEFFLER U22 az NB II-ben.

Az őszi mérkőzésen könnyed győzelmet arattak a mieink a Hevesi SE ellen, a tizennégy gólos siker jó előjel volt az idegenbeli mérkőzés előtt. Nem kezdtük jól a találkozót, az első öt percben mindössze egy Panyi átlövés talált célt a mieink részéről. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudott meglépni a másiktól. Nálunk főként Panyi Anna volt eredményes, aki jól kezdte a meccset. Nem rendeztek gólfesztivált a felek, mindkét oldalon sok hiba csúszott a támadásokba, és sok ziccer is kimaradt. Barati Laura egy gyors ellentámadás után volt eredményes, ám mindig volt válasza a hevesieknek. A félidő hajrája akadémistáinké volt: előbb Sápi Gréti értékesített egy hétméterest, majd átvettük a vezetést Balogh Rebeka góljával, amelyet az utolsó percben egy kettős emberhátrányban (!) szerzett Budai Fruzsi találat követett! Ezzel egy gólos vezetéssel fordulhattunk a második játékrészre.

 

Jól kezdtük a második félidőt, Budai Fruzsi remekelt, előbb ismét kettős emberhátrányban szerzett gólt, majd a mérkőzés legszebb jelenete következett: szélről egy nagyszerű cundert helyezett a bal alsó sarokba. Elindult a csapat szekere, Koczka Lili duplájával már öt volt ide, egyre inkább magabiztossá váltunk. A védekezés is stabilabb lett, Balogh Rebeka, majd Kelemen Dorina is két-két alkalommal szerzett labdát rövid időn belül, ezek a momentumok jelezték azt, hogy ebben az időszakban sokkal jobban fel voltak pörögve a mérkőzésre a mieink. Tartottuk a három-négy gólos vezetést, de tíz perccel a vége előtt Sápi Gréti góljával ötre nőtt a különbség. Talán ekkor elhittük, hogy ez megvan… Nagy hiba volt, hiszen a szívós hazaiak elkezdték a felzárkózást. Hét perccel a vége előtt egy szabálytalanság után Sápi Gréti még a sípot is kilőtte a játékvezető szájából, aki emiatt jelentős fáziskéséssel fújta be a hétméterest. Azt ekkor még nem sejtettük, hogy több gólt már nem lőnek akadémistáink, ellenben a hazaiak, akik két perccel a vége előtt egyre csökkentették a különbséget. Az utolsó másodpercekben sikerült kivédekezni a Heves támadását, így maradt az egygólos győzelem… A végén lehetett örülni a győzelemnek, sajnos kis túlzással csak annak…

 

Ez két pont életben tartotta a dobogós reményeket az NB II. Észak-keleti csoportjában, amely jó motivációs bázis lehet az utolsó mérkőzésre!

 

NB II. Észak-Keleti csoport, 21. forduló:

Hevesi SE DVSC SCHAEFFLER 23–24 (11–12)
DVSC: Kovács N. – Rácz P., Koczka L. 5, Sápi G. 2 (1), Sápi B. 1, Panyi A. 6 (3), Makó Z. 1 (1). csere: Barati L. 1, Silye N. 1, Török L. 1, Budai F. 5 (1), Balogh R. 1, Kelemen D. Edző: Győrvári Viktor.

 

Győrvári Viktor: Ezen a mérkőzésen sem léptünk túl a saját árnyékunkon.

Kiemelt partnereink