Cél teljesítve!

Magabiztosan győzték le a PEAC-ot, négy fordulóval a vége előtt bebiztosították a bennmaradást akadémistáink az NB I/B-ben!

November 18-án találkoztak először az NB I/B-ben akadémistáink a Pécsi Egyetem csapatával, a PEAC-cal. Akkor öt góllal nyertek a Baranyaiak, most a visszavágás vágya is fűthette a mieinket a nagyon fontos két pont megszerzése mellett.

Kelemen Dorina gólja adta meg az alaphangot, majd 2-0-ról gyorsan fordítottak a pécsiek, a 4. percben már 4-2-re ők vezettek. Nagy Nóra ellen viszont nem tudtak mit kezdeni ebben az időszakban, az első tizenöt percben hatszor is betalált átlövőnk, bő egy fertályóra után 8-7-re vezettünk. És innen már nem is engedtük ki az előnyt a kezünkből! Következett egy tízperces pécsi gólcsend, amelyhez nagyban hozzájárult a kemény és harcos védekezésünk, illetve Lakatos Réka nagyszerű védései! Szélsőink is jól használták ki a helyzeteket, balról Eszenyi Gréta pattintott lövést, Ratalics Luca pedig a húzott fajtát választotta, mindketten eredményesen tették! Jó volt nézni a csapat összeszedett és koncentrált játékát, amellyel szinte megfojtották a pécsi támadásokat, elől pedig többnyire jó megoldásokat választottak. Jellemző jelenet volt Nagy Nóra labdaszerzése 13-7-nél, amelyből Fodor Veronika szerzett végül gólt.

A második játékrész eleje nem sikerült jól, több mint négy percet kellett várni az első debreceni gólra, sőt Kelemen Dorina egy percen belül duplázott is. Uraltuk a mérkőzést, még akkor is volt megoldás, mikor egyes, vagy kettős emberhátrányban játszottak a lányok, Baranyi Dorottya, majd Ratalics Luca talált be pécsi emberfórban. Nagy Nóra hetesével, majd Eszenyi Gréta ziccerével már tizenegy gól is volt a két csapat között, a végén nyolccal nyertek akadémistáink!

November 18. óta sok minden történt, és talán ez az időszak mutatja meg, hogy mennyit is fejlődött a csapat. Nagyon fontos sikert ért el Győrvári Viktor együttese, amely megérdemelten zsebelte be ezt a két pontot. A DVSC SCHAEFFLER U19 23 ponttal áll jelenleg a 9. helyen és nyolc ponttal előzi meg a már kieső helyen álló PEAC, illetve Kispest együttesét és mindkét csapattal szemben pozitív az egymás elleni mérlege.

NB I/B., 26. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–PTE PEAC-SIPO 29–21 (17–9)
Debrecen, 50 néző: V: Matic D., Nádasdi Á.

DVSC: Lakatos R. – Ratalics L. 3, Csamangó L. 2 (1), Kelemen D. 4, Nagy N. 9 (4), Tóth R. 1, Fodor V. 2. Csere: Kovács N. (kapus), Baranyi D. 5, Eszenyi G. 3, Szalai P., Hermann Z. Edző: Győrvári Viktor.
PEAC: Radochay B. – Jarjabka J. 1, Leitner D. 3, Kovács L. 1, Kajdi K., Pál E. 4, Szabó K. 3. Csere: Németh O. (kapus), Takács V. 3 (2), Borbély L., Kanyó V. 3, Bréda A., Őz E. 3. Edző: Papp László.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 4/2.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Nem számítottam rá hogy a bajnokság vége előtt négy fordulóval megünnepelhetjük a bennmaradásunkat! Gratulálok a csapatnak!

Kiemelt partnereink