Bronzért küzdhetnek serdülőink

Negyvenöt percig partiban voltunk a toronymagas esélyesnek számító NEKA ellen, akik az utolsó negyedórában felőröltek minket, végül kilenc góllal nyertek a serdülő Final Four elődöntőjében.

Nem kis feladat várt a mieinkre a NEKA ellen, a Nyugati csoportot magabiztosan behúzó Balaton-parti együttes ellen kellett megküzdenünk a döntőbe jutásért. Gólzáporral indult a mérkőzés, mindkét csapat könnyedén törte fel ellenfel védelmét, nálunk négy perc alatt négy gólszerző is akadt, Ratalics Luca higgadt befejezésével pedig először vezettünk 4-3-ra. Jól játszottak a debreceni lányok, a jobbszélről pedig Ratalics rendre jó megoldást választott, a beállókat meg tudtuk játszani, ők pedig hétmétereseket harcoltak ki, illetve gólokat is szereztek. Sajnos azonban a félidő végét elrontottuk, így az esélyesebb NEKA meglépett, négygólos előnyt épített ki.

Még mielőtt bárki azt gondolhatta volna, hogy eldőlt a mérkőzés, akadémistáink tettek róla, hogy szorossá váljon a találkozó. Szépen csökkentettük a hátrányunkat tudatos csapatjátékkal, először Eszenyi Gréta bátor góljával, majd Hermann Zille beállóból szerzett találatával jöttünk fel egy gólra! Ebben az időszakban jól működött a nyitott védekezés, a kapuban Kovács Noémi mutatott be bravúrokat, Ratalics Luca pedig továbbra is nagyon biztos kezű befejezőnek bizonyult! Sajnos ekkor újabb lendületet vett az ellenfél, és elkezdte növelni a különbséget. Az utolsó negyedórában már elfogytunk, nem sikerült újítani, így végül kilenc góllal győzött az esélyesebb NEKA.

A mérkőzés képe alapján nagyon is túlzó a kilenc gól, negyvenöt percig nagyon jól kézilabdázott Győrvári Viktor együttese! Kár az utolsó negyedóráért… Serdülőink így holnap a bronzmérkőzésen játszanak az Érd ellen. Azon a találkozón lehet javítani és megnyerni a bronzérmet!

Serdülő I. osztály Final Four, elődöntő:

NEKA I.–DVSC SCHAEFFLER 33–24 (18–14)

DVSC: Kovács N. – Ratalics L. 6, Fele P. 3 (2), Ferenczi L. 3 (3), Hermann Z. 3, Tóth R. 1, Eszenyi G. 3. Csere: Szabó D., Halinda (kapus), Fodor V. 2, Fábián A., Fekete B., File Cs. 1, Bristyán D. 1, Réti B. 1 (1), Tóth P. Edző: Győrvári Viktor. 

Kiemelt partnereink