Bronzért játszanak

Kellemetlen ellenfélnek bizonyult Dél-Korea, amely egy góllal győzte le a magyar válogatottat az U18-as világbajnokság elődöntőjében. A DVSC Kézilabda Akadémia két játékosa is lehetőséget kapott, Csernyánszki Lilliána nyolc gólt szerzett a mérkőzésen.

Fotó: IHF

Az elődöntőig százszázalékos teljesítménnyel jutott el a magyar ifjúsági válogatott az U18-as világbajnokságon. Az elődöntőben a számunkra szokatlan és kellemetlen stílusban kézilabdázó Dél-Korea ellen mérkőzött meg Bohus Beáta együttese. Csernyánszki Liliána sok lehetőséget kapott a szövetségi kapitánytól, érezhetően ő volt a támadójáték egyik kulcsszereplője, az első játékrészben négy gólig jutott. Az ázsiai csapat jól játszotta saját játékát, nehezen tudták védőink követni a rettentően gyors koreai támadókat, így egy góllal vezettek az első félidő végén.

A második félidő első része egyértelműen a magyar válogatotté volt, meg is léptek a mieink három góllal. Hiába a kiépített előny, Dél-Korea mindig tudott válaszolni, öt perc alatt egalizált, így húsz perccel a vége előtt újra döntetlen lett. Cseri percei következtek a következő öt gólból négyet vállalt, csapata vezérévé lépett elő. Azonban az ő találataival is csak szorossá tudta tenni a magyar válogatott a mérkőzést, folyamatosan a fehér mezes koreaiak vezettek. Egy gólt meg is tartott előnyéből Dél-Korea, bejutva ezzel a szerdai döntőbe! Csernyánszki Liliána végül nyolc gólt szerzett, Panyi Anna is kapott néhány perc lehetőséget, gólt nem szerzett.

A magyar csapat a szerdai bronzmérkőzésen Hollandia ellen javíthat és szerezheti meg a harmadik helyet.

Kiemelt partnereink