Bravúrral zártuk az alapszakaszt

Nagyszerű, Mátészalka ellen aratott sikerrel zárta le Márián Blanka együttese NB II alapszakaszát.

Utolsó mérkőzésére készültek akadémistáink az NB II alapszakaszában. Amennyiben legyőzzük a Mátészalkát, úgy 10 pontot visznek a rájátszásba a mieink, azaz nem volt tét nélküli a találkozó.

Fej-fej mellett haladtak a felek az első percekben, nagy tempóban kezdődött a mérkőzés, a 7. elején már 4-4-t mutatott az eredményjelző. Habár a hazaiak szerezték meg a vezetést, Litschauer Nikol és Keller Petra góljaival tartottuk a lépést, sőt Hermann Zille találatával át is vettük a vezetést. Kétgólos előnnyel fordultunk a második félidőre, majd Czene Petra klasszikus mesterhármasával már néggyel vezettünk! Mindenki hozzátette a magáét, nagyot harcoltak a lányok és nem engedték közelebb a felsőházért küzdő hazaiakat! Jó tempóban játszottak a mieink, Jeszenszki Petra találata pedig az 53. percben a négygólos vezetést jelentette, holott volt olyan időszak, mikor hármas emberhátrányban játszottak a mieink. A hajrában nem változott a különbség, nagyszerű győzelmet arattak akadémistáink Mátészalkán.

Az már korábban biztossá vált, hogy akadémistáink az alsóházban folytatják a küzdelmeket, ám ezzel a nagyszerű sikerrel az is eldőlt, hogy 10 pontot visznek tovább Márián Blanka tanítványai.

NB II D-csoport, 14. forduló:

Mátészalkai MTK–DVSC SCHAEFFLER 32–36 (17–19)

DVSC: Halinda V.  – Keller P. 9 (3), Tóth P. 1, Hermann Z. 3, Tóth N. 2, Litschauer N. 6 (1), Zákányi J. 3 (1) Csere: Bengi L. (kapus), Kis R. 3 (1), Balog R. 1, Pásztor G. 1, Czene P. 5, Szinay S. 1, Jeszenszki P. 1, Szürös K. Edző: Márián Blanka.

Kiemelt partnereink