Bravúrt érő csapatmunka!

Bravúr a javából: végig igazi csapatként, nagyot küzdve győzte le két góllal a rutinos és jó erőkből álló Esztergom csapatát Győrvári Viktor együttese.

A mérkőzés felvezetésében azt írtuk, hogy a rutin csap össze ma a fiatalsággal. Akadémistáink a több korábbi NB I-es, válogatott játékost felvonultató Esztergom csapatát fogadták, amelynek szakvezetője a Ferencvárossal rengeteg sikert elérő Elek Gábor volt.

Adok-kapokkal kezdődött a találkozó, már ami a gólokat illeti, először a vendégek tudtak két góllal meglépni. Mindkét oldalon jól védtek a kapusok, Lakatos Réka többször is bravúrral hárított, ebből pedig tudtak indulni a mieink. Csamangó Lili jól kezdte a mérkőzést, bátran kézilabdázott, amely gólókban mutatkozott meg, nagy kár, hogy később, egy ütközésnél bokasérülést szenvedett. Reméljük minél hamarabb meggyógyul, jobbulást Lilinek! A félidő derekán túl már négy góllal is ment a vendégcsapat, ám előbb Tóth Rebeka, majd Kiss Csenge is betalált, egyenlítettünk! Nagy csata folyt a pályán, mindkét együttes nagyon szerette volna megnyerni a találkozót, a játékrész hajrájában mi kerültünk ehhez közelebb, egygólos vezetéssel vonulhattunk az öltözőbe.

Nagy Nóra kezdte a második félidei gólgyártást, sőt öt perc alatt háromig jutott, éppen a harmadik találata után vezettünk három góllal! Egy szép betörés után Szalai Petra, majd szélről Tóth Rebeka talált be, ebben a szakaszban többnyire a mieinknél volt az előny. Döntetlennel fordultunk az utolsó tíz percre, a meccs ezen szakaszában mindkét fél sokat hibázott. Ferenczi Lili küldte el szép csellel a védőket, majd szerzett fontos gólt, döntetlennél időt kért Győrvári Viktor. Hatott ez az igencsak informatív hatvan másodperc, Kiss Csenge lőtt gólt, majd a találkozón 14 (!) alkalommal eredményes Nagy Nóra duplázott, két perccel a vége előtt egy gól ide. Kiváló védekezést mutattak be a mieink, majd Baranyi Dorottya egy ütemtelen lövéssel le is zárta a mérkőzést: legyőztük az Esztergomot!

A fiatalság ezúttal egy kiváló csapatmunkának köszönhetően felülkerekedett a rutinon, aki ott volt, az egyetérthet abban, hogy élmény volt nézni ezt az összecsapást és akadémistáink játékát!

Szép volt lányok!

NB I/B., 5. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Esztergomi Vitézek 29–27 (15–14)
Debrecen, 70 néző: V: Benya-Hantos D., Kovács K.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 3, Fodor V., Kelemen D., Nagy N. 14 (7), Csamangó L. 3, Eszenyi G. 1. Csere: Demjén L. (kapus), Ferenczi L. 1, Szalai P. 3, Hermann Z. 1, Tóth R. 2, Baranyi D. 1, Ratalics L. Edző: Győrvári Viktor.
ESZTERGOM: Herczeg L. – Horváth A., Majoros K. 1, Valovics N. 2, Takács E. 8 (2), Csiki R. 7, Hajtai V. 4. Csere: Berkesi D. (kapus), Farkas K. 3, Albert H. 1, Pap K. 1, Ábrahám Sz., Szucsánszki Z. Edző: Karvalics Tamás.
Kiállítások:, ill.  perc
Hétméteresek: 7/7, ill. 3/2.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: A mai győzelem igazi csapatmunka volt! Mindenki a tudása legjavát próbálta nyújtani, volt olyan, akinek ez sikerült, volt, akinek kevésbé, de azért is jó ez a közösség, mert sikerült egymást kirángatni a kisebb gödrökből! Nagy élmény volt ez a mérkőzés!

Kiemelt partnereink