Bravúr a javából!

Bravúr a javából! A hazai siker után idegenben is egy góllal győzte le az Orosházát NB I/B-s együttesünk!

Második idegenbeli mérkőzésén lépett pályára idegenben a DVSC SCHAEFFLER U19, amely Orosházára látogatott. Az őszi odavágón akadémistáink első győzelmüket aratták az NB I/B-ben, emlékezetesre sikerült az a mérkőzés.

Gólerősen indult a találkozó, inkább a hazaiaknak köszönhetően, akik az első négy percben négyszer is betaláltak. Akadémistáink első két találatát Nagy Nóra szerezte, ekkor viszont befagyott az eredmény. A gólcsendet Nagy Nóra törte meg, majd eredményességben csatlakozott hozzá Helm Boglárka is, egyenlítettünk a 12. perc végén. Innen már nem engedtük el a hazaiakat az első játékrészben, ebben nagy szerepe volt a második tizenöt percben több szép védést is bemutató Torda Vanessának. Lakatos Petra kétszer is beköszönt, majd a jobbszélsők percei következtek, a Rácz Panna, Kiss Csenge páros három gólt szerzett, így minimális, egygólos orosházi előnnyel fordultak a felek.

A második játékrész elején átvettük a vezetést Kelemen Dorina találatával, sőt rövidesen három is volt a mieink előnye. Nagy Nóra a második játékrészben is nagyon aktív volt, így a vezetés továbbra is nálunk volt. Az utolsó tízpercre egygólos debreceni vezetéssel fordultak a csapatok, érezhetően mindkét fél nagyon akarta a győzelmet. Kelemen Dorina szerzett nagyon fontos találatot, majd ismét Nagy Nóra talált be, kétszer is! Elképesztő izgalmak voltak végén, hét másodperccel a vége előtt kapufán csattant a hazaiak hetese, így óriási bravúrt hajtottak végre a lányok, legyőzték az Orosházát idegenben is!

Elképesztő csapatmunka volt, hiszen több fontos hiányzója is volt a csapatnak, ám a mindezzel nem törődve, nagy bravúrt hajtott végre! Szép volt lányok!

OXXO Energy Orosházi NKC–DVSC SCHAEFFLER U19 29–30 (13–12)
Orosháza, 200 néző: V: Dulai Á., Pisák B.

OROSHÁZA: Bálint A. – Bíró P. 2, Iván E. 5, Kenyeres B. 2, Ács O. 2, Vörös B. 2, Ludvig K. 7. Csere: Szőke Sz. (kapus), Gara D., Patyi A. 1 (1), Zavaczki B. 7 (5), Mikula D. 1. Edző: Morva Zoltán.

DVSC: Torda V. – Rácz P. 1, Nagy N. 11 (3), Helm B. 3, Kostyó P. 1, Lakatos P. 4, Makó Z. Csere: Reszegi E. (kapus), Bacenkova D., Kiss Cs. 5, Kelemen D. 4, Bákonyi L. 1, Fodor V. Edző: Papp György

Kiállítások:, 14 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 8/6, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Papp György: Kicsit nehezen vettük fel a ritmust az első félidőben, nehezen találtuk a távolságokat. A játékrész derekára feljavultunk mind védekezésben, mind támadásban, felzárkóztunk. Kemény második félidőn vagyunk túl, amelyben már inkább mi domináltunk, az ellenfél futott az eredmény után. Összességében meggyőző teljesítménnyel, egy nagyon szoros végjátékot sikerült megnyerni. Igazi csapatmunka volt, nagyon megérdemelte ez a társaság a győzelmet!

Kiemelt partnereink