Bravúr a javából!

Kiválóan kézilabdáztak és tizenkét góllal győzték le idegenben a feljutásra pályázó Érd együttesét akadémistáink az NB I/B harmadik fordulójában!

Pedig nem indult jól a találkozó… A második perc végén 2-0-ra vezettek a hazaiak, akik harmadik találkozójukon harmadik győzelmükre készültek! Gyorsan egyenlítettünk, majd fej-fej mellett haladtak a felek, főként jól cselező játékosaink, Baranyi Dorottya és Csmangó Lili voltak eredményesek. Lakatos Réka stabilitást adott a kapuból, a védekezés pedig rendkívül jól működött. Fodor Veronika hetesből és akcióból is termelte a találatokat, a 20. percben Sipos Angéla találatával már 14-8-ra vezettünk! Hiába próbált zárkózni a hazai csapat, mindenre volt válaszunk. Méghozzá rendre frappáns válasz! Ötletes támadójátékkal rukkoltak elő a lányok, Fodor Veronika első félidei hajrában szerzett duplájával 21-13-ra alakította az eredményt.

Kis gólcsenddel kezdődött a második játékrész, majd ismét a mieink tudtak rátenni egy lapáttal. Kelemen Dorina szerzett gólt, ezzel már tízzel vezettünk az Érd otthonában! Nem csalás, nem ámítás, valóban ezt mutatta az eredményjelző. Továbbra is nagyon jól zárt a védekezés, Lakatos Réka jól védett és ez jó alapot jelentett az előny további növelésére. Mindenki hozzátette a magáért ezen a mérkőzésen, stílszerűen a kilencgólos Baranyi Dorottya szerezte utolsó találatunkat, végül 36-24-re győztünk a tavalyi bronzérmes, az idei szezonban is a feljutásért küzdő Érd otthonában.

Szép munka volt lányok! A mai teljesítményhez hozzátette saját részét a rutinos Köstner mester is! Ez pedig végül egy nagyszerű győzelem formájában manifesztálódott!

NB I/B., 3. forduló:

Érd–DVSC SCHAEFFLER U20 24–36 (13–21)
Érd, 200 néző. V: Marosi Z. Pap E.

DVSC
: Lakatos R. – Kiss Cs. 1, Fodor V. 9 (3), Kelemen D. 3, Hermann Z., Csamangó L. 9,  Véniger K. Csere: Edző: Demjén L. (kapus), Baranyi D. 9, Sipos A. 2, Véniger K., Szalai P. 2, Varga K. 1, Tóth F. Edző: Köstner Vilmos.
Kiállítások: 16 ill. 6 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 5/3.

MESTERMÉRLEG
Köstner Vilmos: A mai győzelemben a védekezés és a kapusteljesítmény volt a meghatározó, ezekre támaszkodva pedig egy nagyon taktikus, kevés hibát hozó támadójátékot produkáltunk. Igazi csapatmunka volt, minden poszton hozzá tudtunk tenni valamit a mai teljesítményhez. Nem várt, nagyarányú sikert arattunk! Gratulálok a lányoknak, egy jól felkészített társaságot láthattunk ma játszani.

Kiemelt partnereink