Biztató kezdet

Fölényes győzelemmel abszolválta első tétmérkőzését közel félév után Márián Blanka Serdülő I. osztályban szereplő együttese.

Ritka jelenség bármely versenysorozatban, hogy közel fél évig nem rendeznek tétmérkőzést. Nem csoda, hogy minden szereplő nagyon várta már a rajtot, amelyen a DVSC Kézilabda Akadémia serdülő első osztályban szereplő együttese az EURONOVEX ellen mérkőzött meg.

Talán a megilletődöttség számlájára írható az első néhány perc, ebben a periódusban a mieink mérsékelt teljesítményt nyújtva fej-fej mellett haladtak a vendégekkel. 4-4-nél aztán a két Fodor-gól mintha kissé megnyugtatta volna a csapatot és innentől kezdve nagyobb sebességi fokozatra kapcsoltak az akadémisták. Az első játékrészben védekezésben főleg a beálló körüli védekezés volt kissé hiányos, azonban támadások a játékrész második felében sokkal gördülékenyebbek voltak, köszönhetően az akadémiára nyáron csatlakozó Koczka Lilinek is. Az első félidő végén megnyugtató, kilenc gólos hazai vezetés állt az eredményjelzőn.

A második félidő eleje sem sikerült túl rózsásra, három perc alatt 0-3 volt a részeredmény. A mieink szerencsére időben kapcsoltak és mielőtt a vendégek vérszemet kaptak volna, elkezdték növelni az előnyt. A félidőben többet cserélt a vezetőedző, de az örömteli tény az, hogy a pályára lépők hozzá tudtak tenni a csapat teljesítményéhez, Balogh Rebeka gólja a 39. percben már a tízgólos vezetést jelentette. Nem találta az ellenszert az ellenfél, a mérkőzés utolsó negyedében több gyors ellentámadásból elért találatot sikerült szerezni, ebben élen Fábián Alina járt. A kiváló csapatmunkára a legjobb bizonyíték, hogy minden mezőnyjátékos szerzett legalább egy találatot!

Az biztos, hogy ennél nehezebb feladat elé is fogják lányainkat állítani a szezon során, és fognak is jobb teljesítményt nyújtani, azonban a kezdet biztató volt!

DVSC SCHAEFFLER–EURONOVEX USE 34–19 (17– 8)
DVSC: Kovács N. – Rácz P. 1, Kelemen D. 1, Silye N. 2, Fodor V. 5, Koczka L. 5, Makó Z. 3. csere: Kiss B. (kapus), Vida Vivien 1, Balogh R. 4, Poczetnyik D. 2, Bákonyi L. 1, Ferenczi L. 3 (1), Fele P. 1 (1), Fábián A. 5.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc
Hétméteresek 2/3, ill. 4/4.

Márián Blanka: – A bajnoki rajt mindig nehéz, ezt tudtuk a mérkőzés előtt is, azt gondolom, hogy a kezdeti bizonytalanságot követően sokkal koncentráltabb játékot nyújtottunk. A beálló körüli védekezésünkben többet hibáztunk, ezen mindenképpen javítanunk kell. Sokkal bővebb variálási lehetőségeink voltak, mindig tudtunk frissíteni. Összességében elmondható, hogy motiváltak voltunk, ezzel elégedett vagyok.
Koczka Lili: – Ez volt az első tétmérkőzésem az akadémiában, nagyon jól éreztem magam a pályán. Május óta edzek a csapattal, így jól megértettük egymást, sikerült felvenni a ritmust. Úgy gondolom, összességében jó tempóban játszottunk, bár az elején még érződött a sok kihagyás.

Kiemelt partnereink