Bevettük Eger várát is!

Sorozatban nyolcadik sikerüket aratták akadémistáink az NB I/B-ben, az „áldozat” ezúttal az Eszterházy SC volt!

2024. március 16. Ekkor szenvedett legutóbb vereséget az NB I/B-ben Győrvári Viktor együttese. 2024. május 18-án Egerben vendégeskedtek a mieink, a jó erőkből álló Eszterházy SC ellen léptek pályára.

Zsúfolásig megtelt az Eszterházy Károly Egyetem Sportcsarnoka, ahol néhány évvel ezelőtt még NB I-es mérkőzéseket rendeztek, meg is adták a módját az egriek az utolsó hazai mérkőzésüknek, szép gesztusként gyerekek kísérték be a pályára a játékosokat. Igazi gólpárbajjal indult a mérkőzés, mindkét oldalon több energiát fektettek a támadásokba, mint a védekezésbe, a 7. percben már 5-5 állt az eredményjelzőn, Nagy Nóra már háromszor is betalált. Az egész mérkőzésen nagyon aktív Fodor Veronika góljaival először vezettünk kettővel, majd a 14. perctől jött szokatlan módon egy néhány perces gólcsend. Baranyi Dorottya vitt új lendületet a játékunkba, Nagy Nórát pedig képtelenek voltak megtartani a hazai védők. A hajrát elrontottuk, plusz egyről, mínusz egyre, 17-16-os egri vezetéssel kezdődhetett a második félidő.

Nem kezdtünk jól a második játékrészben, a 39. percben már hárommal is mentek a piros mezes vendéglátók, jól jöttek ekkor Csamangó Lili találatai, illetve egy szélről szerzett gól Véniger Katától. A védekezés pedig egyre hatékonyabb lett, jól szűrtük meg az egri támadásokat, Lakatos Réka pedig többször is fontos pillanatban védett. A védők között ügyesen bujkáló Fodor Veronika lőtte az egyenlítő gólt, majd Nagy Nóra révén a vezetést is átvettük. Egyre bizonytalanodott el a hazaiak támadójátéka, az utolsó öt percre döntetlennel fordultunk. A hajrát pedig magabiztosan megnyertük, a Nagy-Fodor páros továbbra is aktív volt, a találkozó utolsó találatát Csamangó Lili szerezte egy szép egyéni akció végén! Három góllal legyőztük a jó erőkből álló Eszterházy SC együttesét, újabb szép sikert könyvelhetett el Győrvári Viktor együttese. Szép volt, lányok!

2024. március 16. – továbbra is ez a dátum jelenti az utolsó vereséget az NB I/B-ben, azaz több mint két hónapja nem találtak legyőzőre akadémistáink a másodosztályban! A csapat jelenleg a nyolcadik helyen áll, egy mérkőzés van hátra, és akár még a hatodik helyen is végezhet…

Ki gondolta volna ezt mondjuk decemberben?!

NB I/B., 29. forduló:

Eszterházy SC–DVSC SCHAEFFLER U19 26–29 (17–16)
Eger, 180 néző: V: Budai-Bock K., Wenzel T.

ESZTERHÁZY SC: Kiss-Gadányi M. – Zákányi B. 1, Iván E. 4, Vass V. 7, Tóth G. 1, Babinszky L. 5 (1), Szentkeressy-Kovács R. 2. Csere: Zsákovics S. 3, Simon A. 1, Bernát D. 2, Pint L. Edző: Farkas József.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 1, Csamangó L. 4, Kelemen D. 2, Nagy N. 11 (1), Tóth R., Fodor V. 7 Csere: Eszenyi G. 1, Baranyi D. 2, Hermann Z., Varga K., Véniger K. 1, Ratalics L. Edző: Győrvári Viktor.
Kiállítások: 10 ill. 2 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 3/1.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: A kézilabda sok elemében nyújtottunk kimagaslót az elmúlt hetekben, ma küzdeni tudásból vizsgáztunk csillagos ötösre!

Kiemelt partnereink