Bajnoki címet érő májusi góleső

Tizenhárom góllal nyert Miskolcon, így már matematikailag is bebiztosította bajnoki címét az NB II. Észak-keleti csoportjában a DVSC SCHAEFFLER U22!

A Borsod SK Miskolc elleni is győzelmi szándékkal lépett pályára Kudor Kitt együttese, idegenben. AZ első percekben idegesen kezdtek a csapatok, öt perc alatt csupán egy gól született, vigasz, hogy az a mieink szerezték. Megindult a gólgyártás a hatodik percben, főleg a Panyi Anna, Csernyánszki Liliána – előbbi átlövésekből, utóbbi főleg betörésekből – duó volt elemében, Torda Vanessa pedig több szép védést mutatott be, húsz perc után már néggyel vezettünk. Egyre nőtt a különbség, Fodor Vera például egy kiváló játékból, nagyszerű átadásból volt eredményes, a hab a tortára pedig Lakatos Petra gólja jelentette: nyolc „fa” volt a különbség harminc perc után. Kiemelendő Torda Vanessa 55 %-os teljesítménye, amely jelentősen hozzájárult a különbség kialakulásában

Ha a második félidő elején bármi esélyt is látott volna a hazai csapat a felzárkózásra, előbb Szabó Flóra szélsőgóljai, majd a második játékrészben nagyon nagy lendülettel kézilabdázó Kelemen Dorina találatai lehűtötték a kedélyeket! Kevésbé bírta a tempót ekkor már a miskolci együttes, a mieink kihasználták fiatalos lendületüket, már több, mint tíz góllal vezettünk. Kelemen Dorina tizenhárom perc alatt hatszor volt eredményes, lerohanásból, átlövésből is betalált! A hajrában Balogh Rebeka és Poczetnyik Dóra is ügyes átlövésekkel vétették észre magukat, végül tizenhárom találat lett a különbség a két fél között. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy sajnos Szabó Flóra könyöksérülést szenvedett, Szabó Anna pedig a térdét fájlalta, jobbulást kívánunk mindkettőjüknek!

Május elsején, a munka ünnepén biztosította be a bajnoki címét matematikailag is Kudor Kitti együttese az NB II. Észak-keleti csoportjában, szép munka volt a mai produkció! A bajnoki cím bebiztosítva, azonban a jövő évi átalakításoknak megfelelően a hat NB II-es bajnokból csupán a két legjobb szerez közvetlen másodosztályú tagságot. A cél a száz százalékos mérleg megőrzése a hátralévő mérkőzéseken.

NB II. bajnoki mérkőzés, 22. forduló:

Borsod SK Miskolc–DVSC SCHAEFFLER U22 24–37 (10–18)
DVSC: Torda V. – Bákonyi L. 2, Kelemen D. 9, Lakatos P. 3, Panyi A. 7, Csernyánszki L. 5 (1), Makó Z. csere: Reszegi E. (kapus), Fodor V. 3, Balogh R. 3, Szabó F. 2, Tóth G. 1, Poczetnyik D. 2, Szabó A.
Kudor Kitti: A védekezésünkkel folyamatosan öröltük fel ellenfelünket és már a szünetre nagyobb előnyre tettünk szert. A támadásban hatvan percen keresztül ötletesen és lendületesen kézilabdáztunk!

Kiemelt partnereink