Az utolsó tíz perc döntött

A félidőben még vezettek akadémistáink a Vasas ellen, a második játékrészben érvényesítette a papírformát, így bajnoki címet ünnepelhetnek a piros-fehérek.

Utolsó idegenbeli túráján vett rész az idei szezonban jól szereplő NB I/B-s együttesünk, amely a listavezető, bajnoki címet ezen a találkozón bebiztosítani kívánó Vasas ellen lépett pályára. Apropó, Vasas: felnőtt együttesünk Kisvárdán lépett pályára, ahová Kudor Kitti is elutazott, így a Sterbinszky Amália – akit a 20. század legjobb kézilabdázójának választottak, és aki Hajdúszoboszlón nevelkedett, majd később a debreceni utánpótlásban is pallérozódott – Kézilabdacsarnokban az a Köstner Vilmos irányította a mieinket, aki korábban a Vasas szakvezetője is volt.

Az első percekben kissé érződött a megilletődöttség a mieinken, ám hamar túlléptek rajta a lányok és Kiss Csenge góljával már mi vezettünk 7-6-ra a 15. percben. Nagy volt a nyomás a hazai csapaton, akadémistáink pedig felszabadultan játszottak, Nagy Nóra góljai után már háromra is nőtt a különbség, és ezt sikerült is megtartani a félidő végéig, köszönhetően Makó Zoé találatának. Az első félidei vezetésünk egyik záloga a kiváló kapusteljesítmény volt, Torda Vanessa szép védéseket mutatott be. A második játékrész elején kezdett zárkózni a fővárosi egylet, amely először a debreceni nevelésű Pénzes Laura góljával vezetett ebben a félidőben. Nagy Nóra és Makó Zoé góljaival még tartottuk a lépést, ám a rutinos hazai csapat szépen, lassan átvette a mérkőzés irányítását. Az utolsó tíz percre még kétgólos piros-kék vezetéssel fordultunk, a hajrában még inkább érvényesíteni tudta erőfölényét a Vasas, amely végül hat góllal győzte le akadémistáinkat, így bajnoki címet ünnepelhetett a mérkőzés után!

Akadémistáink ismét megmutatták, hogy a másodosztály élcsapatával is fel tudják venni a versenyt és szoros mérkőzést tudnak játszani.

NB I/B bajnoki mérkőzés, 28. forduló:
Vasas SC–DVSC SCHAEFFLER U19 29–23
 (10–13)
Budapest, 500 néző: V: Konkoly Á., Oláh B.

VASAS: Zsigmond P. – Domokos D. 1, Pénzes L. 3, Speth E. 1, Szilovics F. 6, Dombi K. 7, Oláh K. 6 (3). Csere: Kurucz A. (kapus), Győrfi D., Blaubacher D. 3, Bánhidi B. 2, Imrei R. 1, Gaschler D. Edző: Penszki Gergely.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 3, Kelemen D., Panyi A. 3, Kostyó P., Helm B. 3, Makó Z. 4. Csere: Lakatos R. (kapus), Nagy N. 9 (2), Bacenkova D., Fodor V. 1, Szabó F., Eszenyi G. Edző: Köstner Vilmos.

Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 2/2.

Kiemelt partnereink