Az első vereség

Ezen az estén nem volt esély a Nyíradony ellen, első vereségüket szenvedték el akadémistáink a megyei első osztályban.

Kilencedik mérkőzésén lépett pályára megyei első osztályú együttesünk. Az eddigi találkozókat mind megnyerték a lányok, ezúttal Nyíradonyban kellett helytállni.

Az első találat Szürös Kinga révén a mieink nevéhez fűződött, ám az első tíz perc valóságos hidegzuhany volt az amúgy sem túl meleg nyíradonyi csarnokban. Teljes mértékben a hazaiak irányították a mérkőzést, mint kés a vajon mentek át a mieink nyitott védekezésén, illetve jó védekezés esetén villámgyors akciókat vezettek, amelyeket többnyire Takács Alexandra fejezett be eredményesen. Habár egy alkalommal még egy Tóth Fruzsina duplával háromra zárkóztunk, ismét megléptek a lelkes és nagyon rutinos hazaiak. Öt perccel a félidő vége előtt már tíz volt közte… A különbség egyre csak nőtt, a félidei tizenkettő után volt tizenöt is… Sajnos a mai napon kevés igazán jó teljesítményt láthattunk a mieink oldalán, Varga Katalin harcossága – és nem mellesleg 11 lőtt gólja – mindenképp dicséretre méltó, de Tóth Norina is sokat volt megjátszható. Egyre inkább az volt az ember érzése, hogy ezen a napon nekünk nem sikerült semmi, a házigazdáknak viszont minden! Az utolsó percekben sikerült kozmetikázni, főképp Czene Petra góljaival, így végül tíz góllal nyert a hazai csapat.

Ezen a mérkőzésen semmi nem jött össze, el kell ismerni, hogy a hazai csapat sokkal jobb és harcosabb volt! Ebből a vereségből sokat kell tanulni.

Hajdú-Bihar megyei bajnokság, 9. forduló:

Nyíradony VVTK–DVSC SCHAEFFLER 44–34 (24–12)

DVSC: Szabó D. – Szürös K. 5, Vincze V. 2, Tóth P., Tóth N. 7 (2), Solymosi Zs. 2 (1), Tóth F. 2. Csere: Nyerges E. (kapus), Nagy H. 1, Varga K. 11 (2), Czene P. 4. Edző: Tóth Rózsa

Tóth Rózsa: Az eredmény sajnos jól tükrözi a pályán történteket. Ezen a mérkőzésen a hazaiak a játék minden elemében felülmúltak minket.

Kiemelt partnereink