Az első vereség

Elvesztette veretlenségét U19-es együttesünk, amely hazai pályán kapott ki négy góllal a Ferencvárostól. Ebben a meccsben sokkal több volt!

A DVSC-FTC párharc presztízspárharc és rangadó is az utánpótlás bajnokságokban! Mindenki ezeket a meccseket várja leginkább, így volt ez az U19-esek mérkőzésével is.

Gyors tempóban kezdődött az összecsapás, de sokat is hibáztak a csapatok, eleinte a kapusok remekeltek, a mieink oldalán Lakatos Réka. A 6. percben Eszenyi Gréta góljával 4-3-ra vezettünk, egyre többször fejezték be góllal támadásaikat a felek, fej-fej mellett haladva. Egészen elképesztő volt, hogy egyik csapat sem tudott legalább két góllal vezetni, tényleg szoros volt az eredmény. Egyik oldalon sem remekeltek a védelmek, így potyogtak a gólok, annak ellenére, hogy a kapusok többször is bravúrt mutattak be. A 27. percben Véniger Kata szélről szerzett találatával vezettünk kettővel először a mérkőzésen, és csak egy utolsó másodperces gólon múlt, hogy nem kettővel, hanem csak egyel vezetünk 30 percnyi játék után.

Csamangó Lili szerezte a második játékrész első gólját, majd a sérülésből nemrég visszatért Nagy Nóra is eredményes volt, Ratalics Luca ügyes megoldása után ismét két góllal vezettünk. Ekkor mintha elvágtak volna valamit. Eddig sem volt éppen zökkenőmentes csapatunk játéka, ám a 40. perctől egyre nagyobb gödörbe kerültünk. Képtelenek voltunk a ferencvárosi kapuba találni, ellenben a vendégek támadójátéka ellen teljes mértékben hatástalan volt a védekezésünk. Öt gólt szerzett, így háromgólos előnyre tett szert a Fradi, és ugyan Eszenyi Gréta betalált a balszélről, ezt további debreceni gólok nem követték jó ideig. Az sokatmondó adat, hogy a 39. perc közepétől az 54. perc derekáig lévő 15 percben két gólt szereztünk… Ilyen periódus pedig nem is maradhat büntetlenül, kétgólos előnyről sikerült hétgólos hátrányt „varázsolni”. A hajrában Véniger Kata mutatott be szép megoldásokat, nem egészen öt perc alatt szerzett öt gólt, ám ez már sajnos későn jött, négy góllal győzött az ellenfél.

Sajnos ezen a napon megérdemelten nyert a Hódosban a győzelemért sokkal többet tevő Ferencváros U19-es együttese…

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 13. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–FTC 30–34 (17–16)

DVSC: Lakatos R.  – Ratalics L. 4, Csamangó L. 2, Kelemen D. 1, Nagy N. 1, Fodor V. 2, Eszenyi G. 3. Csere: Kovács N. (kapus), Ferenczi L. 2, Solymosi Zs., Szalai P. 3, Kiss Cs. 2, Véniger K. 7 (3), Baranyi D. 2 (1), Sölősi E. 1. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Szégyellem magam a mai teljesítményünk miatt! Egy DVSC-FTC összecsapás bármilyen korosztályban kiemelt mérkőzés az évben, ehhez képest rendkívül dekoncentráltan játszottunk. Ellenfelünk lelkesedésben nőtt felénk és megérdemelten vitte haza a két pontot.

Kiemelt partnereink