Az első értékmérő

Két magabiztos győzelemmel a háta mögött fogadja a jó erőkből álló Dunakanyar Kézilabda Akadémia együttesét Kudor Kitti ifjúsági csapata.

Több új játékossal a fedélzeten kezdte meg a felkészülést júliusban az ifjúsági együttes, amelynek immáron Kudor Kitti a vezetőedzője. Hosszú felkészülésen vannak túl a lányok, ráadásul több tornán és edzőmérkőzésen is részt vettek.

„Szerintem nagyon jót tett a csapatunknak, hogy részt vettünk edzőtáborban, felkészülési mérkőzéseken, tornákon – állapította meg Silye Nanda, az együttes átlövője. – A két bajnoki találkozón már egyáltalán nem látszódott, hogy sok új játékos van a csapatban.”

Az első két mérkőzést könnyedén hozta az ifjúsági csapat, ezúttal azonban nehezebb feladat előtt állnak akadémistáink.

„Az ellenfél is fiatalabb csapat, mint mi, ez egy nyerhető mérkőzés, hogyha beleadunk mindent – latolgatta az esélyeket az átlövő.  – Védekezésben kommunikálnunk kell egymással, és koncentrálni elől és hátul is.”

Nadna korábban bejárós volt Balmazújvárosból, ebben a szezonban váltott és kollégista lett, amely sok szempontból megkönnyíti a mindennapi életét.

„Így sokkal könnyebb, hiszen többet tudok reggel pihenni, jobban tudok teljesíteni a reggeli edzéseken is – világított rá Nanda. – Az iskolában is jobban tudok teljesíteni, elmondható összességében, hogy sokkal jobb a kollégiumi élet.”

A DVSC Kézilabda Akadémia-DKA ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést szeptember 24-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban16 órai kezdettel, a mérkőzést a felnőtt mérkőzésre is érvényes belépőjeggyel lehet megtekinteni. A nézők mindkét utánpótlás mérkőzésre (serdülő és ifi) a Hódos csarnok, Főnix felőli, oldalsó, félemeleti bejáratán juthatnak be a csarnokba. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre a hatályos szabályozás szerint a 18 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal, vagy a védőoltást igazoló EESZT mobilapplikáció segítségével, illetve igazolványon feltüntetett, személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatásával léphetnek be! Ugyancsak beléphetnek a védettségi igazolvánnyal rendelkező nézők felügyelete alatt álló kiskorúak.

Kiemelt partnereink