Átrobogtunk a másodikon

Kiváló játékkal, tizenegy góllal győzte le a tabella második helyén álló Füzesabony együttesét Kudor Kitti csapata, amely így két mérkőzéssel a vége előtt továbbra is száz százalékos.

Az első a második ellen. Ennél nagyobb rangadó nem kell egy bajnokságban, márpedig a DVSC SCHAEFFLER U22–Füzesabony párosítás esetében a tabella élén álló két csapat mérte össze tudását. Füzesabonyban három góllal sikerült nyerni egy nagyon szoros mérkőzésen, a mieink itthon is győzelemre készültek. Jól is kezdtek akadémistáink, Csernyánszki Liliánát képtelenek voltak követni még szemmel is a vendégek, „Cseri” háromszor is mattolta a vendégeket hét perc alatt. Ha pedig nem ő fejezte be az akciót, akkor megtalálta a vendégfalban ügyesen elmozgó Fodor Verát, aki góllal fejezte be az akciókat. Hozzájuk csatlakozott a lendületes Kelemen Dorina, majd a hat perc alatt négyet vágó (!) Lakatos Petra is. Szép megoldásokban nem volt hiány, az ezúttal szélső poszton kezdő Balogh Rebeka például egy szélsőfelkanyarodás után talált rést a vendégek védelmében és lőtt gólt! A kapuban a csereként beálló Reszegi Eszter is mutatott be néhány védést, Csernyánszki Lili pedig középkezdésből még estében is gólt szerzett, hat góllal vezettünk harminc perc után!

Jól indult a második játékrész is, hiába próbálta meg a hét a hat elleni játékot az ellenfél edzője. Sorozatban szereztük meg a labdákat a nyitott védekezés élén lévő Balogh Rebeka hathatós segítségével, a hatgólos előnyből gyorsan tíz lett nyolc perc alatt. Kelemen Dorina estében lőtt, a volt némi esély a kapufa kettétörésére, ám szerencsére a keresztlécről a hálóba pattant a labda, ezzel már a számunkra szerencsés tizenhárom volt a különbség. Kissé felzárkózott a vendégcsapat, ám hét gólnál nem volt kisebb a különbség. A hajrában még a születésnapos Kiss Laura átlövései ültek nagyon, aki háromszor is betalált. A mérkőzés utolsó gólját az egész mérkőzésen jól játszó Fodor Vera jegyezte, tizenegy gólos sikert aratott ifjúsági együttesünk az NB II. rangadóján!

Ezzel a győzelemmel továbbra is száz százalékos Kudor Kitti együttese, és jelenleg a legjobb az NB II-es bajnokok összevetésében. Ennek megtartásához a két hátralévő mérkőzését is meg kell nyernie akadémistainknak.

NB II. bajnoki mérkőzés, 20. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22–STAVMAT Füzesabonyi SC 38–27 (20–14)
DVSC: Torda V. – Balogh R. 6 (1), Kelemen D. 5, Fodor V. 5, Csernyánszki L. 8 (1), Panyi A. 2, Bákonyi L. 2. csere: Reszegi E. (kapus), Lakatos P. 6, Tóth G., Poczetnyik D. 1, Kiss L. 3.

Kudor Kitti: Nagyon fontos mérkőzésen vagyunk túl, hiszen a második helyezett Füzesabony ellen játszottunk. A csapat ezen a mérkőzésen megmutatta, hogy miért is áll első helyen a tabellán, ezen a találkozón nem volt kérdés a győztes kiléte. Az összes pályára lépő játékos hozzátett ehhez a teljesítményhez, nagyon örülök, hogy ilyen arányban tudtuk megnyerni ezt a mérkőzést!

Kiemelt partnereink