Átestek a tűzkeresztségen

Sápi Gréta és Panyi Anna is bemutatkozott tétmérkőzésen a DVSC felnőtt együttesében, egy-egy jó megmozdulással hozzá is járultak a sikerhez!

Sápi Gréta (bal oldalon) kiharcolt hétméteressel debütált (Fotó: Derencsényi István)

A DVSC Kézilabda Akadémia két tehetséges, utánpótlás válogatott játékosa is első ízben lépett pályára első osztályú felnőtt bajnoki mérkőzésen a DVSC SCHAEFFLER felnőtt csapatában. Mindketten játszottak már a felnőtteknél felkészülési mérkőzéseken, azonban valódi téttel bíró találkozón most először kaptak lehetőséget. A 18 éves ifjúsági válogatott beálló, Sápi Gréta hétméterest harcolt ki a mérkőzés hajrájában.

„Nagyon örültem, hogy lehetőséget kaptam a felnőtt csapatnál tétmérkőzésen is, ráadásul sikerült hétméterest is kiharcolnom – emlékezett vissza Gréti. – Pozitívan fogadott a csapat, megkönnyítve ezzel a dolgomat. A legnagyobb különbség az volt, hogy más volt a mérkőzés tempója, dinamikája, illetve jelentős nézőközönség volt a találkozón.”

A mindössze 16 éves serdülő válogatott átlövő, Panyi Anna gólt is szerzett a debütálásán.

„Nagy élmény volt ennyi néző előtt bemutatkozni tétmérkőzésen, remélhetőleg a Hódosban még többen lesznek – mondta el a fiatal balátlövő. – Akkor kezdtem izgulni, mikor a második félidő elején mondta Vili bá’, hogy be fog állítani a mérkőzés vége felé. A gólom feloldott bennem egy kisebb görcsöt, meg is köszöntem az azt megelőző jó passzt Kovács Annának.”

Kiemelt partnereink