Átadták a Hódos megújult parkolóját

Péntek délelőtt került sor az ünnepélyes ceremóniára.

Rá sem lehet ismerni a Hódos Imre Sportcsarnok mögött található parkolóra, amely a Magyar Parképítő Kft. kivitelezésében készült el. A teljesen felújított parkoló méltó a kívül-belül megújult csarnokhoz.

„A munkálatok során a meglévő szegélyeket elbontottuk, a területen lévő humuszos termőréteget lecseréltük, emellett felbontottuk, újratelepítettük és termőfölddel töltöttük fel a gyeprácsokat, megtörtént a korábbi útburkolatok, szegélyek felszedése, javítása, a csapadékvíz elnyelő kitakarítása. A víznyelőket és aknafedlapokat szintbe helyeztük. A járda és az út felülete új burkolatot kapott, a 80 férőhelyes parkoló bejáratánál rendszámfelismerő sorompót helyeztünk ki” – beszélt a munkálatokról Petrus Mihály, a kivitelezést végző cég ügyvezető-tulajdonosa.

 „Európa egyik legnépszerűbb kézilabdacsapata a DVSC, ezért is döntöttünk úgy, hogy a csapat otthonát, a Hódost és annak környékét is felújítjuk – mondta az ünnepélyes átadáson Barcsa Lajos, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere. – A létesítmény belső terei megújultak, bővítésre is sor került, ám itt nem álltunk meg, a környéket is megújítottuk. Szeretném megköszönni a felnőtt csapat és az akadémia játékosainak, hogy a megnyitó előtt virágot ültettek, illetve megtisztították a környéket egy szemétszedési akció keretében. Mindez illeszkedik a Debrecen Zöld Város programba is.”

Arról, hogy mennyire időszerű volt a parkoló felújítása a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője, Ábrók Zsolt beszélt.

„Ideje volt, hogy ne tankcsapdák várják az ide érkezőket – fogalmazott ügyvezetőnk. – Szeretném megköszönni Debrecen Megyei Jogú Város és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását, hiszen egy régi tervünk valósult meg!”

Kiemelt partnereink