Akadémisták csatája

Akadémisták találkoznak egymással: a Ferencváros otthonában mérkőznek meg a mieink szombaton 17:30-kor az NB I/B 15. fordulójában. Ez a párosítás mindig presztízspárharc, ezúttal sincs ez másképp, ráadásul a táblázaton is csupán öt pont a különbség.

Jól kezdték Győrvári Viktor tanítványai az idei évet az NB I/B-ben, hiszen először az Eszterházy SC-t hazai pályán, majd a Hajdúnánás SK-t idegenben győzték le, így jelenleg a 11. helyen állnak a bajnokságban.

„Jól kezdtük az évet, ez nagy lökést adhat a következő meccsekre – mondta el Lakatos Réka, az együttes kapusa. – Védekezésben és támadásban is jól teljesítettünk, büszke vagyok a csapatra. Úgy gondolom, hogy kellő magabiztossággal mehetünk bele a Ferencváros elleni mérkőzésbe is.”

A budapesti zöld-fehérek elleni találkozó mindig presztízsharc, ráadásul az őszi, egygólos vereség miatt van mit törleszteni akadémistáinknak. Ellenfelünk a hetedik helyen áll a bajnokságban, 16 pontot szerzett az eddigi fordulókon.

„A Ferencváros ellen mindig nehéz mérkőzésre számíthatunk, most sem lesz ez másképp – tekintett előre Réka. – Az előző mérkőzésekből meríthetünk erőt és koncentrált játékkal itthon tarthatjuk a két pontot.”

Az FTC U19–DVSC SCHAEFFLER U19 NB I/B-s mérkőzést 2024. január 27-én 17:30-as kezdettel rendezik meg az Elek Gyula Arénában, Budapesten.

Kiemelt partnereink