Akadémisták az utánpótlás válogatottaknál

Egy-egy játékosunkat a junior, illetve az ifjúsági válogatott edzőtáborába, nyolc akadémistánkat a serdülő nemzeti együttes kiválasztó eseményére hívták meg.

A nyári, U18-as világbajnokságon harmadik helyen végzett a magyar ifjúsági válogatott, három debreceni akadémistával, Csernyánszki Liliánával, Kiss Csengével és Panyi Annával a soraiban. A 2004-2005-ös születésű játékosok immáron a junior korosztályba léptek át, mindezt debreceni szakmai stábbal teszik meg. A válogatott vezetőedzője Szilágyi Zoltán, felnőtt csapatunk edzője, akinek munkáját a DVSC SCHAEFFLER-hez hasonlóan a nemzeti együttesnél is Kudor Kitti segíti. Egy debreceni játékost, Panyi Annát hívták meg a keretbe, Csernyánszki Liliána sérülése miatt nem utazhatott el a siófoki edzőtáborba. Szeptember 25-30. között készülnek a lányok közösen, a programban az edzések mellett fizikai felmérések és edzőmérkőzés is szerepel.

Egy korosztállyal lejjebb, az ifjúságiaknál is egy játékost találunk a keretben. A 2006-2007-es születésű lányok alkotta keretben Fele Patrícia szerepel, a juniorokhoz hasonlóan szeptember 25-30. között, viszont a NEKA-n. Az ifiválogatott játékosai edzéseken, valamint fizikai felmérésen vesznek részt.

A legfiatalabbak esetében még a későbbi keret kialakításának folyamata zajlik. A 2008-2009-es születésű lányok alkotják majd a serdülő válogatottat, jelenleg még egy nagyobb létszámú csoport felmérése zajlik három részletben. A válogatott szakmai stábja a DVSC Kézilabda Akadémia játékosai közül Balog Rékát, Jeszenszki Petrát, Litschauer Nikolt, Keller Petrát Nagy Nórát, Pásztor Grétát, Oláh Lottit és Zákányi Jankát mérik fel háromnapos turnusokban, Gyálon.

Kiemelt partnereink