Akadémiai kisokos

Az idei szezonban a DVSC Kézilabda Akadémia három csapatot fog összesen hat bajnokságban versenyeztetni.

Július 14-én találkozott először az ifjúsági együttes a Corpus Fitnessben, fizikai felmérésekkel és tesztekkel indult meg a közös munka a DVSC Kézilabda Akadémián. A teszteket követően erőnléti és labdás edzésekkel folytatódott a felkészülés a 2021/2022-es szezonra. Július 19-én a másik két akadémiai együttes, a serdülő- illetve az U15-ös csapat játékosai is edzésre jelentkeztek. Mindhárom együttes tagjai a közös munka megkezdése előtt egyéni edzéseket végeztek, kiadott edzésterv alapján.

Az elmúlt évben hat együttes volt az akadémián, két kiemelt, első osztályban szereplő mellett négy, az utánpótlásbajnokságok másod- illetve harmadosztályában szereplő csapatok. Ez a szerkezet erre a szezonra megváltozik, hiszen három csapat tartozik majd a DVSC Kézilabda égisze alá: a Kudor Kitti vezette ifjúsági (2002-2005 között születettek), a serdülő (2005-2006 között születettek), amelyenk Győrvári Viktor az edzője illetve a teljesen új U15-ös csapat (2007-es születésű lányok), élén az edzővel, Márián Blankával. Mindhárom együttes számára lesz egy kiemelt, első osztályú bajnokság, illetve a keret mélységéből adódóan van lehetőség a csapatoknak még egy másik versenysorozatban szerepelni.

CsapatBajnokságok
IfjúságiIfjúsági I.
NB II.
SerdülőSerdülő I.
Ifjúsági II.
U15U15 I. osztály
Serdülő II.

A két kiemelt bajnokság (ifjúsági I. és serdülő I.) pontos menetrendje már ismert, a felnőtt pontvadászathoz hasonlóan a szeptember 6-12. közötti héten kezdődik, az alapszakaszt a tervek szerint 2022. május 22-én kell befejezni. Ebben a két versenysorozatban a legjobb utánpótláscsapatok indulnak két-két csoportban, majd a két-két legjobb keleti és nyugati csapat részvételével rendezik meg a Final Four-t (ez a torna az elmúlt két évben a vírushelyzet miatt elmaradt). Az ifjúsági együttes az elmúlt évekhez hasonlóan a felnőtt harmadosztályban is indul (NB II.), amelyben a tavalyi szezonban harmadik lett. Az NB I B létszámának csökkentése miatt a bajnoki cím nem garantál másodosztályú indulást, a hat bajnokból négy osztályozóra kényszerül.

Az első osztályú U15-ös bajnokságban még nem szerepelt a DVSC Kézilabda Akadémia csapata, így ez egy új tapasztalat lesz, már csak azért is, mert egytől-egyig új játékosok szerepelnek az U15-ös együttesben. Ebben a korosztályban tornarendszerben küzdenek meg a csapatok, egynapos eseményeken, különböző helyszíneken, egy alkalommal több mérkőzést lejátszva. A serdülők továbbá indulnak az ifjúsági másodosztályban, míg az U15 a serdülő másodosztályban is. Ezen versenysorozatok menetrendje még nem ismert.

Kiemelt partnereink