Akadémiai átalakítások

A DVSC mindkét akadémiájánál szervezeti átalakításokat jelentettek be a péntek reggeli sajtóeseményen: a DVSC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatója Vida Gergő lesz.

Az egységesítés jegyében közös sajtótájékoztatót tartott a DVSC, amelyen mind a kézilabda, mind a labdarúgó akadémiát érintő szervezeti, sportszakmai változásokat jelentettek be. A legfontosabb hír, hogy a DVSC Kézilabda Akadémia szakmai igazgatói pozícióját Vida Gergő fogja betölteni, aki a 2020/2021-es szezonban az NB I-ben szereplő Békéscsaba vezetőedzője volt, korábban kilenc évig dolgozott a debreceni női kézilabda utánpótlásában.

„Vida Gergő személyében egy agilis, motivált, jól felkészült szakembert találtunk a szakmai igazgató pozíciójába – mondta el Ábrók Zsolt ügyvezető. – A célok nem változtak lépésről-lépésre haladunk előre, folyamatosan a nemzetközi kupában szereplő csapatot szeretnénk, a következő évben is erős keret lesz, sok variációs lehetőséggel. Az akadémia keretein belül az első osztályú utánpótláscsapatok maradnak, az elitképzés megvalósítása a cél.”

„Nagyon felelősségteljes, motiváló, inspiráló feladatot kaptam a DVSC vezetésétől – így Vida Gergő, akadémiánk újdonsült szakmai igazgatója. – Meg fogok felelni az elvárásoknak! Kilenc éve dolgozom a debreceni kézilabdázásban, a szivacstól a felnőttig minden korosztállyal foglalkoztam és olyan kiváló szakemberek mellett pallérozódhattam, mint Komáromi Ákosné és Köstner Vilmos. Az akadémián az eredményesség mellett az a cél, hogy minélt több játékost neveljünk ki az első csapat, illetve a magyar válogatott számára. Nagyon tehetséges szakembergárdánk van, akiket rendszerbe kell foglalnunk. Az elmúlt két évben ugyan nem hirdettek eredményt az utánpótlás-bajnokságokban, de ebben az időszakban is több fiatal vállalt oroszlánrészt a felnőtt csapat eredményeiből.”

A sajtótájékoztatón Ábrók Zsolt bejelentette továbbá, hogy a debreceni futball utánpótlása az egységesség jegyében ezentúl a DVSC Labdarúgó Akadémia nevet fogja viselni, a szakmai igazgatója Kolbe Ádám, míg elnöke Herczeg András lesz.

Kiemelt partnereink