A végjátékban döntöttük el

Az év első mérkőzésén nem kézilabdázott csúcsformában, de kiváló hajrájának köszönhetően hét góllal nyert a serdülő első osztályú együttes az MTK ellen.

Nem kellett sokat várni az új évben az első bajnoki mérkőzésre a serdülő első osztályban. Mindössze az év nyolcadik napján máris pályára léptek Márián Blanka tanítványai, akik az MTK Budapestet fogadták a Hódosban. Az első percekben úgy tűnt, hetespárbaj várható a mérkőzésen, mindkét fél nagyon könnyen kapott büntetőt… Szerencsére ez a tendencia nem folytatódott, de az ellenfél kellemetlen stílusa nem nagyon ízlett a mieinknek, akik ugyan a támadásban eredményesek voltak, ám a védekezés hagyott kívánni valót maga után. Az előny azért mindig nálunk volt, Bákonyi Lara góljaival el is kezdtük az előny kiépítését a nyolcadik perctől. Ekkor elindult egy adok-kapok, köszönhetően annak, hogy egyik oldalon sem védekeztek túl hatékonyan, a kapusok sem tudtak hozzátenni a csapatok teljesítményéhez. A félidő második felében sem tudtak a mieink ellépni a szívósan küzdő kék-fehérektől. Ebben a periódusban Kelemen Dorina és Koczka Lili lendülete vitték a csapatot elsősorban, mindkét lány betörésből és átlövésből is eredményes tudott lenni. A félidő hajrájában Balogh Rebeka szép átemelés után talált be, majd a vendégek „elcserélték” magukat és kiállított játékos jött be időn túli szabaddobást elvégezni, aki így újfent a kiállítás sorsára jutott!

A második játékrész elején szerencsére nem nagyon találták a vendégek a kapuba tartó utat, ekkor Kovács Noémi több védést mutatott be. A mieink is sokat hibáztak, főleg ziccereket, így nem tudtunk tetemesebb előnyt kialakítani. A szélről talán az eredetileg nem szélsőként szereplő Vida Vivi volt a leghatékonyabb, ráadásul jobbkezesként jobb oldalról. Érződött a mérkőzésen, hogy a mieink a jobb csapat, azonban a lelkes fővárosiak tapadtak a mieinkre, és a 42. percben felzárkóztak egy gólra. Időt is kért Márián Blanka, hiszen lendületben voltak a vendégek, míg a mieink láthatóan kissé elbizonytalanodtak. Ekkor megérkeztek a Silye-bombák, amelyek védhetetlenül vágódtak valamelyik sarokba, míg Fodor Vera a beállóból szerzett találatai mellett két alkalommal is „szemfüles” gólt szerzett, kihasználva az üres kapu nyújtotta előnyöket. A mérkőzés hajráját jobban bírtuk erővel, nagyobb merítési lehetősége is volt Márián Blankának. A csereként beszállók közül többen is hozzá tudtak tenni, Eszenyi Gréti például néhány perc alatt két találatot is szerzett. Végül, ha nem is könnyen, de hétgólos győzelmet aratott serdülő csapatunk, amellyel továbbra is őrzi második helyét a tabellán. Abban azért biztosak lehetünk, hogy ennél a teljesítménynél többre is képesek a lányok.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 12. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – MTK Budapest 33–26 (16–13)
DVSC: Kovács N. – Rácz P., Kelemen D. 4, Silye N. 5, Fodor V. 7, Koczka L. 6 (2), Bákonyi L.  3. csere: Kiss B. (kapus), Vida V. 3 (1), Balogh R. 2, Véniger K. 1, Eszenyi G. 2 (1)
Márián Blanka: Kényelmesen kezdtük a mérkőzést, támadásban a mélységi lábmunkát nem alkalmaztuk megfelelően, nem jó hőfokon védekeztünk, sajnos a kapusteljesítmény sem volt kiemelkedő ekkor. A második félidő közepétől a védekezés feljavulásával a kapusteljesítmény is jobb lett, ezeknek volt köszönhető a nagyobb arányú győzelmünk. A tanulság az, hogy a saját játékunkat kell játszani, azt a tempót, dinamikát, amit a csapat tud, bárki is legyen az ellenfél. 

Kiemelt partnereink