A végjáték döntött

Öt és fél perccel a vége előtt még döntetlen volt, a hajrát az Orosháza bírta jobban és győzött akadémistáink ellen az NB I/B negyedik fordulójában.

Múlt héten a Kispest ellen megszerezték akadémistáink első győzelmüket, azaz jó előjellel várhatták az Orosháza elleni találkozót.

Az a Rácz Panna szerezte az első orosházi gólt, aki hét évet húzott le a DVSC utánpótlás csapataiban. Fej-fej mellett haladtak a felek, először Nagy Nóra góljával vezettük két góllal. Az ellenfélnél Rácz Panna továbbra is jó formát mutatott, Nagy Nóra tartotta a lépést vele, sőt a két csapat párharcában a mieink vezettek, szűk negyedóra után 9-6-ra. Nagy küzdelem folyt a pályán, sok kiállítást is osztott ki a két játékvezető, és bár a 25. percben egyenlítetek a hazaiak, a nagyon eredményesen játszó Csamangó Lili utolsó perces találatával kettővel vezettünk a félidő végén.

A második félidő elején gyorsan behozta kétgólos hátrányát az Orosháza, ám akadémistáink újból visszavették a vezetést, Csamangó lövésével újra plusz kettő. Kiállítás itt is, ott is, sajnos ebből jobban jöttek ki a kékmezesek, ezúttal már ők voltak kétgólos előnyben. Kelemen Dorina volt kétszer eredményes, majd Nagy Nóra góljával ismét nálunk volt az előny, bő tíz perccel a vége előtt. Szoros végjáték elé néztünk, megint Kelemen Dorina duplázott rövid időn belül, öt és fél perccel a vége előtt döntetlen. Rácz Panna megszerezte nyolcadik, majd rövid időn belül kilencedik találatát, majd a szintén korábbi debreceni, Reszegi Eszter védése jött nekünk nagyon rosszul. Hiába voltunk többször is emberelőnyben a hajrában, ezekből a vendéglátók jöttek ki jobban, így végül négy góllal megnyerték a mérkőzést!

Sajnos a hajrá, így a pontszerzés nem jött össze, de a jó erőkből álló Orosháza ellen az 55. percben még döntetlenre álltak akadémistáink.

NB I/B., 4. forduló:

Zengő Alföld Orosháza–DVSC SCHAEFFLER U19 33–29 (13–15)
Orosháza, 150 néző: V: Konkoly Á., Oláh B.
OROSHÁZA: Reszegi E. – Rácz P. 9, Vörös B. 3 (1), Zavaczki B. 6, Kostyó P., Kenyeres B. 4, Jáhn K. 2. Csere: Báint A. (kapus), Gara D., Ludvig K. 5, Horváth B., Mikula D. 1, Petri I. 3, Ács O. Edző: Morva Zoltán.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 2, Fodor V. 1, Kelemen D. 4, Nagy N. 10 (4), Csamangó L. 8 (1), Bristyán D. 1. Csere: Szalai P. 1, Hermann Z. 2, Baranyi D., Ferenczi L.  Edző: Győrvári Viktor.
Kiállítások: 20, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/5.
Győrvári Viktor: Ötven percig jól kézilabdáztunk, sajnos a végére elfogytunk. Az utolsó öt percben fontos pillanatokban hibáztunk, kimaradtak a ziccerek és védekezésünk sem volt hatékony.

 

Kiemelt partnereink