A szünet után vesztettük el

Az első félidő még szoros volt, ám a második játékrészben ritmust váltott az FTC U19 és megnyerte az akadémisták csatáját.

Egy Ferencváros-DVSC mindig komoly presztízsmérkőzés, akármilyen korosztályban, vagy akár felnőtt bajnoki osztályban játsszák. A sors(olás) furcsa fintora, hogy ezen a hétvégén három ilyen párosítás is összejött, elsőként az akadémiai tornán, majd NB I/B-s és végül NB I-es találkozón.

Nagy várakozást előzte meg a másodosztályú összecsapást, viszonylag sokan tekintették meg. A hazai szurkolók mellett sokan érkeztek a mieinknek drukkolva, mint például néhányan az akadémiai tornán pályára lépők közül is, akik hangosan biztatták a debreceni lányokat! Jobban kezdték a mérkőzést a hazaiak sok pontatlanság csúszott akadémistáink játékába, így hiába védett többször is Lakatos Réka, a vendéglátók vezettek. Szűk negyedóra elteltével sikerült utolérni a Ferencvárost, Nagy Nóra góljával 8-8. Sajnos ezt a jó periódust nem sikerült meglovagolni, ismét több pontatlanság elől, a védekezés pedig továbbra sem állt össze, 20 perc után két góllal vezettek a zöld-fehérek. Varga Katalin találatával ugyan átvettük a vezetést, ám ez tiszavirág életű volt, még a szünet előtt egyenlített, majd vissza is vette a vezetést az FTC.

Az egygólos hazai vezetés nem tűnt ledolgozhatatlannak a második játékrészben, ám egyenlőnél jobb pozícióba nem tudtunk kerülni, sőt a 41. percben már négy góllal vezetett az érezhetően nagyobb sebességben játszó Fradi. Ismét egy fellángolás, és Csamangó Lili találatával egy gólra jöttünk fel, ám újra és újra egy láthatatlan falba ütköztünk… 25-24 után háromszor is Illés Márton tanítványai voltak eredményesek, majd egy-két játékvezetői ítélet is borzolta az amúgy sem bársonyosan sima kedélyeket… Persze, nem ezen múlt a két pont sorsa, hiszen második félidei játékával – fájó ezt kimondani – megérdemelten nyert a hazai pályán játszó Ferencváros. Hét gól lett végül közte, két győztes meccs után ezúttal nem szereztek pontot akadémistáink.

NB I/B., 16. forduló:

FTC U19–DVSC SCHAEFFLER U19 34–27 (16–15)
Budapest, 100 néző: V: Garai B., Varasdi L.

FTC U19: Mészáros V. – Balázs B. 4, Szabó L. 8, Szabó A. 2, Tóth A. 6, Kármán L. 6, Török F. 2. Csere: Bartók D. (kapus), Táder L. 1, Balogh V. 4, Fábián A. 1. Edző: Illés Márton.

DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 3, Csamangó L. 6, Kelemen D. 2, Varga K. 3, Nagy N. 8 (2), Eszenyi G. Csere: Kovács N. (kapus), Fodor V., Tóth R. 1, Ferenczi L., Baranyi D. 3, Ratalics L., Szalai P. 1. Edző: Győrvári Viktor.

Kiállítások: 6, ill.  perc
Hétméteresek: -/-, ill. 2/2.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Csak tíz percben tudtunk megfelelő ritmusban kézilabdázni a mai napon. Nagyon akartuk ezt a mérkőzést, de ezáltal néha olyan helyzeteket is elvállaltunk, amiket nem kellett volna. Az ellenfelünk egységesebb, jobb játékképet mutatott a találkozó nagy részében.

Kiemelt partnereink