A szív diadala

Drámai végjátékban, hétméteresek után győztük le a NEKA-t az elődöntőben, holnap döntőt vívnak ifistáink!

A Nyugati csoport első helyezettje ellen, a NEKA ellen lépett pályára ifjúsági csapatunk az elődöntőben. Panyi Anna indította a gólok sorát, öt perc után, Kelemen Dorina találatával már 3-1-re vezettünk. Egyenlített a NEKA, azonban Panyi Annára nem volt ellenszer! Anna ellenállhatatlanul játszott, átlövésekből, betörésekből is eredményes volt, mindemellett nagyon hatékonyan védekezett! Kiválóan végig vitt ellentámadás után már kettővel vezettünk (12-10 ide) Makó Zoé gólja után. Csernyánszki Liliána gólja zárta a félidőt, vezettünk harminc perc után!

Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a védekezés továbbra is jól működött, illetve Torda Vanessa révén volt egy kiváló kapusteljesítmény. Ennek ellenére három gólos előnyt épített ki az ellenfél, ám Laaktos Petra átlövéseivel egyenlítettünk, majd Kelemen Dorina találatával már át is vettük a vezetést. Izgalmas véghajrá elé néztünk, ennek megfelelően szorosan alakult a találkozó. Török Lilly gólja nagyon kellett mínusz kettőnél, majd egy kiharcolt büntetőt Csernyánszki Liili váltott gólra. Újabb gól már nem esett, így a döntés a büntetődobásokra maradt…

Maga Hitchkock sem tudott volna jobb fogatókönyvet írni… A mérkőzésen pályára sem lépő Silye Nanda és Kiss Laura is magabiztosan értékesítette a büntetőt, Reszegi Eszter pedig kivédett egy hétméterest, így a mieink jutottak a döntőbe! A szív diadala volt ez!

Ifjúsági Final Four, elődöntő:

NEKA I.–DVSC SCHAEFFLER 22–22 (12–13) – hétméteresek után: 25–27

DVSC: Torda V.  – Bákonyi L., Kelemen D. 2, Csernyánszki L. 6 (4), Török L. 2, Panyi A. 8 (2), Makó Z. 2. Csere: Reszegi E. (kapus), Lakatos P. 4 (2), Fodor V., Balogh R. 1, Silye N. 1 (1), Kiss L 1 (1).

Kiemelt partnereink