A rutin döntött

Kilenc perccel a vége előtt még döntetlenre állt, azonban a rutinos Komárom a hajrát négy góllal nyerte meg, így elvitte a két pontot Debrecenből az NB I/B-ben.

Fiatalság a rutin ellen. Nem túlzás ez a kijelentés a DVSC SCHAEFFLER U19–Komáromi VSE NB I/B-s mérkőzés előtt, hiszen a hazai oldalon 17-18 éves játékosok, a vendégeknél két korábbi válogatott és Bajnokok Ligája győztes játékos: Kovacsicz Mónika és Orbán Adrienn, a szintén korábbi válogatott, többszörös magyar bajnok Temes Bernadett, vagy éppen az éppen Debrecenből induló, jelentős első osztályú tapasztalattal rendelkező Karalyos Orsolya.

Mindezek ellenére a mieink kezdték jobban találkozót, Makó Zoé gólja után 3-1, majd Panyi Anna szép átlövését követően 6-3 állt az eredményjelzőn. Nagyon jól védekeztek a mieink, ráadásul az éppen már nagykorú Reszegi Eszter szép védéseket mutatott be a kapuban. Makó Zoé gyors ellentámadásból megszerzett találatával pedig már néggyel vezettünk… Ekkor valami átfordult, a legnagyobb „bűnös” pedig ebben az ellenfél átlövője, Ogonovszky Eszter volt, aki kettős játékengedéllyel játszik, „anyaklubja” a Győri ETO. Ami még fájóbb, hogy két másodperccel a vége előtt is kaptunk egy gólt, így hárommal vezettek a vendégek harminc perc után.

Panyi Anna villanásaival kezdődött a második játékrész, az átlövő ezúttal inkább cselezett és becikázott a védők között. Felzárkóztunk, sőt ki is egyenlítettünk, a sérüléséből fokozatosan szeptembertől visszatérő Rácz Panna pattintott el ügyesen kétszer is a kapus lába alatt, második találatával egyenlő volt negyedórával a vége előtt. Gyűrték egymást a felek, ebben az időszakban fej-fej mellett haladtak a csapatok. A mieink védekezése az egész mérkőzés során dicsérhető volt egy-két kivételtől eltekintve, a korábban már említett Ogonovszkyn kívül összesen 13 gólt lőttek a vendégek játékosai. Elől pedig kétszer is sikerült nagyon szépen leszorítani a falat Lakatos Petrának, aki mindkétszer pontos átlövéssel hálálta ezt meg, kilenc perccel a vége előtt 20-20 volt. A hajrában sajnos sokat hibáztak a mieink, gólt már nem sikerült lőni, míg az ellenfél négyszer is betalált.

A rutin döntött, de érdekesség, hogy nem egy nagyon tapasztalt, hanem a fiatal Ogonovszky Eszter volt a mérleg nyelve a maga 11 góljával. A védekezés mindenképp dicsérendő, a támadójáték viszont elmaradt az elvárt szinttől. Hat mérkőzést játszott Kudor Kitti együttese, mind a hatot a tabella jelenlegi első kilenc helyezettje közül valamelyikkel. Most jönnek majd az igazán „négypontos” találkozók!

DVSC SCHAEFFLER U19–Komáromi VSE 20–24 (11–14)
Debrecen, 100 néző: V: Budai-Bock K., Wenzel T.

DVSC: Reszegi E. – Kiss Cs. 1, Silye N. 2, Kostyó P. 2, Panyi A. 5, Bacenkova D. 1, Makó Z. 3. Csere: Lakatos R. (kapus), Helm B. 1, Lakatos P. 3, Fodor V., Bákonyi L., Rácz P. 2, Nagy N. Edző: Kudor Kitti

KOMÁROM: Vajk E. – Szabó-Kovacsicz M. 2, Karalyos O. 2, Kocsis Á., Ács B., Temes B. 4, Simsik C. 1. Csere: Kubina M. (kapus), Ogonovszky E. 11 (4), Tarjányi Sz. 4, Gál D., Orbán A., Edző: Neukum Tamás.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/-, ill. 5/4

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Ötven percig nyitott volt a mérkőzés, a végjátékban elkövetett hibáink miatt megérdemelten nyert az ellenfél. A védekezésünk kellően feszes és agresszív volt, viszont támadásban – különösen rendezetlen védelem ellen – sokat kell még előre lepnünk.

Kiemelt partnereink