A rehabilitáció fontossága

Bán-Posta Sarolt gyógytornász vezetésével zajlik a térdsérülést szenvedett akadémisták rehabilitációja.

Mindhárom utánpótláscsapatunk folyamatosan edzésben van, sorra játssza a mérkőzéseket. Sajnos mindhárom együttesnél találunk olyan játékost, aki térdsérülést szenvedett az idei naptári évben. A rehabilitációt a DVSC Kézilabda Akadémia gyógytornásza, Bán-Posta Sarolt vezeti.

Négyen végzik jelenleg is a rehabilitációt, a legrégebb óta a serdülő korú Kaska Kíra Sára, aki a második műtét utáni kilencedik hetében jár.

„Szerintem jól halad a felépülésem, jól regenerálódom, ezt a visszajelzést is kapom a szakemberektől – mondta el Sára. – A következő lépcsőfok a futás, amely, bár nem a kedvencem, de várom már. Tavaszra várható a visszatérésem, ezért mindent meg is teszek!”

Szintén túl van a keresztszalag műtétjén a tavalyi szezon legjobb serdülőjátékosának megválasztott Koczka Lili is, akit október 26-án operáltak meg. Lili felépülése azóta jól halad, a javulásnak szűk egy hónap alatt is jól látható jelei vannak.

„Már nagyon vártam ezt a pillanatot, hogy munkába állhassak, nagyon motivált vagyok! – mondta határozottan az átlövő. – Szeretnék minél hamarabb a pályán lenni, de minél jobb állapotban! A héten elkezdtem a biciklizést, amely nagyobb terhelést jelent, a fő cél a combizmok erősítése. Remélhetőleg január-február körül elkezdhetek kocogni, futni, intenzívebb mozgásokat végezni!”

Október 27-én szenvedett térdsérülést Vida Vivien, a serdülőcsapat irányítója, a Ferencváros elleni rangadón. Vivien elülső keresztszalagja elszakadt, a műtétre azonban még várni kell, hiszen a fiatal játékosnál a teljes csontosodás még nem fejeződött be. Az újabb vizsgálatig rehabilitációs munkát végez.

„Jól megy a rehabilitáció, már akár rögzítő nélkül is jól tudok járni, mozogni – avatott be a részletekbe Vivien. – Élvezem a gyógytornát is, jó, változatos feladatokat kapunk, a hajlítás már majdnem teljesen megy, a nyújtásban még vannak kisebb fájdalmaim. Minél hamarabb szeretném elérni a sérülés előtti állapotot!”

A legfiatalabbnak számító U15-ös csapatban szereplő Révész Regina is térdszalag-szakadást szenvedett október végén.

„Egy október végén megtartott edzésen leragadt a térdem – mondta el Regina. – Műtétre várok, nálam sem fejeződött be a csontosodás, így bizonytalan, hogy mikor lehet hajtható végre az operáció. Biciklizek, funkcionális teremben végzek különféle gyógytorna gyakorlatokat.”

Kiemelt partnereink