A második félidő döntött

Nehezen vette fel a mérkőzés ritmusát, a második félidei teljesítményének köszönhetően nyerte meg a Hajdúnánás elleni mérkőzést serdülőegyüttesünk.

Továbbra is rendkívül hiányos kerettel készülhetett Győrvári Viktor együttese a Hajdúnánás ellen. Habára nem volt hosszú utazás, mégis nehezen lendültek bele a mieink a mérkőzés ritmusába. Támadásban egyre-másra jöttek a hibák, a lelkes hazaiak pedig többször ki is használták ezeket. Tíz perc után az állás vészjósló, 5-3 volt a vendéglátók számára, a serdülő első osztályban bemutatkozó Réti Bíborka első találatával egyenlítettünk a 13. percben. Nehezen találtuk a megoldást a kellően agresszív nánási védekezéssel szemben, a huszadik percben Bristyán átlövésével azonban már átvettük a vezetést. A hiányos keret miatt többen igencsak szokatlan pozícióban léptek pályára, a csereként beálló Halinda Viola védései is kellettek ahhoz, hogy döntetlennel vonuljanak akadémistáink a szünetre.

A második játékrész már jobban kezdődött, hamar két-három gólos előnyt alakítottak ki a mieink. Ez a félidő már jobban nézett ki, mind támadásba, mind védekezésben – Halinda Viola összességében 40 %-os hatékonysággal védett – így a szintén debütáló Tóth Panna hétméteresével már négy volt közte (20-16 ide). Bristyán Dorina ismét egy szép átlövéssel vétette észre magát, de jól összejátszott Eszenyi Grétával, aki mindkét szélen eredményes tudott lenni. Fábián Alina jobbszélről szerzett találata, majd Tóth Rebeka találata már eldöntötték a két pont sorsát.

Hatgólos győzelemmel végződött a találkozó a mieink szempontjából. Reméljük, hogy a következő találkozókon már több játékos áll Győrvári Viktor rendelkezésére!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 20. forduló:

Hajdúnánás SK –DVSC SCHAEFFLER 23–29 (12–12)

DVSC: Szabó D. – Eszenyi G. 4, Tóth R. 7, Ferenczi L. 2, Fábián A. 2, Fele P., Bristyán D. 9 (2). Csere: Halinda V. (kapus), Réti B. 3 (2), Tóth P. 2 (2). Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: A speciális keretünkből adódóan elég idegesen kezdtük a mérkőzést. A második félidőben sikerült olyan magabiztosságot szereznünk, amivel tudtuk uralni a játékot.

Kiemelt partnereink