„A lányok hisznek a munkában”

A Törökné Csapó Erika vezette serdülők számára is márciusban ért véget a szezon, amelynek tapasztalatairól beszélgettünk az edzővel.

A serdülő harmadosztályban induló csapatnál kezdetben megoldandó feladatok akadtak.

„Kevés gyerekkel indultunk, de több játékos számára csábító volt a DVSC-ben való szereplés, így a szezon kezdetére kialakult a megfelelő létszám. – mesélt a kezdeti nehézségekről az edző. – Sokan áldozatot hoznak azért, hogy részt vegyenek edzésen, vidékről járnak be. Különböző képzettségű lányokról van szó, sikerült nagyjából homogén keretet kialakítani, felzárkóztatva a lemaradókat.”

A megkezdett munka meghozta a gyümölcsét és a gyerekek és az edző hamar egy hullámhosszra kerültek.

„Nagyon gyorsan közösséget alkottak, pontosak, fegyelmezettek voltak, de nagyon jó hangulatot alakítottak ki. Ami még nagyon fontos, a lányok hisznek a munkában és nyitottak, várják a visszacsatolást – mondta el Törökné Csapó Erika. – Nagyon fontos volt számukra, hogy a DVSC-ben kézilabdázhatnak, valósággal elvarázsolta őket, hogy egy ekkora klub kötelékében kézilabdázhatnak!”

Az eredményekkel kapcsolatban sem érhette sok szó a ház elejét, a bajnokság élmezőnyében zárták márciusban a szezont.

„Egyedül a Füzesabony ellen szenvedtünk vereséget, két vesztett ponttal álltunk, csakúgy, mint a listavezető Kazincbarcika. Éppen ellenük játszottuk egyik kiemelkedő mérkőzésünket, amely amiatt is különleges volt, mert a mérkőzés előtti nap műtötték a térdemet. Megígértem nekik, hogy másnap ott leszek a meccsen, ezt megháláltak és nagyon fölényes győzelmet arattunk, szinte nem is kellett semmit mondanom nekik!” – emlékezett vissza Csapesz, majd summázta a szezont: „Nagyon sokat kaptam ettől a csonka évtől, a játékosaim »vittek előre »!”

A következő évi serdülőbajnokságokban a Magyar Kézilabda Szövetség szabályai szerint a 2004. január 1. után született sportolók vehetnek részt.

„A csapat együtt marad, hiszen a gyerekek még benne lesznek a korosztályban, így továbbra is tudnak játszani ebben a versenysorozatban. – mondta el a vezetőedző, aki a játékosok távlati céljairól is beszélt. – Többen megcélozták azt, hogy később első osztályú játékosok legyenek.”

A CSAPAT MÉRKŐZÉSEI A 2019/20-as szezonban

Salgótarjáni SKC – DVSC SCHAEFFLER II. 20-21
Hajdúböszörményi TE – DVSC SCHAEFFLER II. 26 -27
DVSC SCHAEFFLER II. – Szalézi DSE Kazincbarcika 34-11
DVSC SCHAEFFLER II. – Kisvárda 37-20
Villanyász-Füzesabonyi SC – DVSC SCHAEFFLER II. 26-22
DVSC SCHAEFFLER II. – Szepa KSE 47-14
Nyíregyházi SN KFT – DVSC SCHAEFFLER II. 15-29
DVSC SCHAEFFLER II. – Kazincbarcikai KSE 27-25
Lóci DSE – DVSC SCHAEFFLER II. 25-37
DVSC SCHAEFFLER II. – Salgótarjáni SKC 32-24
DVSC SCHAEFFLER II. – Hajdúböszörményi TE 29 -22
Szalézi DSE Kazincbarcika – DVSC SCHAEFFLER II. 14-47
Kisvárda – DVSC SCHAEFFLER II. 17-38

A szezonban szerepelt játékosok (mérkőzés/gól): Fekete Dorina (9/1), Fülöp Maja (12/0), Iklódi Nóra Sára (10/0) (kapusok), Bordás Odett (5/20), Fülöp Mira (8/3), Gyöngyösi Petra (13/32), Hajzer Hanna Sára (9/7), Koncz Kitti (11/16), Kurucz Adrienn (13/85), Ludman Anna Zsófia (1/0), Magyar Boglárka (13/31), Molnár Tünde (12/14), Pócsi Enikő (13/31), Pók Panka (13/27), Sejkovszki Hanna (8/5), Soós Lilla (11/24), Tóth Boglárka (4/0), Török Mira (8/1), Uzsoki Petra (13/79), Zámbó Petra Orsolya (13/51)

Kiemelt partnereink