A küzdelem diadala

Nem játszott kiemelkedően, viszont nagyot küzdve nyert két góllal Győrvári Viktor együttese a serdülő első osztályban az eddig veretlen Váci NKSE ellen.

Két veretlen csapat találkozott Vácon, hiszen a mieink mellett a hazai váciak is hat pontot szereztek az első három mérkőzésen. Nem számíthattunk könnyű mérkőzésre, és ez percek alatt be is bizonyosodott, hiszen jól kezdték a mérkőzést a vendéglátók. Öt perc után 4-1 volt oda, játszi könnyedséggel hatoltak át a nyitott védekezésünkön, míg akadémistáink sok technikai hibával kezdték a találkozót. Nem is nagyon tudtak belső embereink gólokat szerezni, eleinte többnyire a szélről voltunk eredményesek, Bristyán Dorina nagyon ügyesen értékesítette ziccereit. Nem nézett ki jól a meccs képe, pozitívum volt Szabó Dóra játéka, aki több ziccert is hárított, ezzel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy szépen lassan zárkóztak a mieink. A félidő utolsó harmadában már jobban játszottak a debreceniek, Fodor Vera két gyors gólja, majd Ferenczi Lili nagyon szemfüles labdaszerzés utáni találata után már csak egy gól volt a különbség. A hajrá ismét gólzáporossá alakult, itt is, ott is születtek találatok, sajnos a végszót a játékrészben a hazaiak adták meg, 18-17, a félidőben.

Ahogy megkezdte csapatunk a második félidőt, az mindenképpen dicséretes volt: Hermann Zille indította a gólok sorát, az egész mérkőzésen jól kézilabdázó Ferenczi Lili értékesített hetesével pedig már három gólos előnyben voltak fehérbán játszó akadémistáink. Egy 4-0-s debreceni rohanás után jött egy négygólos váci, percek alatt visszavette a vezetést a Váci NKSE. Hosszú gólcsend következett, néhány percig egyik fél sem találta a kapuba vezető utat, sajnos ezt hamarabb találta meg a házigazda és kisebb előnyt épített ki. Ináncsi Fruzsi góljaival két gólt is szerzett egy percen belül, így az utolsó tíz percbe egygólos debreceni vezetéssel fordultunk. Nagy izgalmakat hozott a hajrá, mindkét csapatnak volt reális esélye megszerezni a két pontot. Ferenczi Lili két ügyes góljával két gólos előnyre tettek szert a mieink, amelyet ugyan egyre olvasztott az ellenfél, ám Ináncsi Fruzsi góljával eldőlt a találkozó, a mieink javára!

Nagyon jó kezdés után kissé talán túlságosan megnyugodtak mieink, amely egy hasonlóan erős ellenféllel szemben főleg nem fér bele. Az viszont mindenképp becsülendő, hogy tudtak korrigálni a lányok, és végül négy góllal nyertek ezen a fontos találkozón!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 4. forduló:

Váci NKSE–DVSC SCHAEFFLER 27–29 (18–17)
DVSC: Kovács N. – Ináncsi F. 6, Tóth R. 2 (1), Hermann Z. 2, Vida V., Solymosi Zs., Bristyán D. 6. Csere: Szabó D. (kapus), Véniger K. 1, Fodor V. 3, Fele P., Ferenczi L. 8 (2), File Cs. 1, Gáspár A., Ratalics L. Edző: Győrvári Viktor

Kiemelt partnereink